Bitcoin wallet fabrikant brengt ‘USB-condoom’ uit voor bewaren BTC

CoinKite heeft een manier gevonden om haar Bitcoin (BTC) wallet offline en zonder laptop op te laden. Dat is veiliger voor de eindgebruiker, aldus de Canadese firma.

Bitcoin wallet fabrikant

In de wereld van hardware wallets zijn Ledger en Trezor bekende ‘household’ namen. Maar ook een bedrijf als Coinkite timmert aan de weg met een uitdijende productenlijn voor de bitcoiner.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De nieuwste loot aan de boom is Coldpower, een 9 volt batterij om offline de Coldcard wallet op te laden.

Dat voorkomt dat een gebruiker zijn wallet via een USB-aansluiting van een laptop moet opladen. En dat is uiteindelijk veiliger voor de opslag van je BTC, zo is de gedachte.

Deze manier van beveiligen noemt men in vakjargon ook wel een ‘USB-condoom’. De Coldcard is airgapped, wat betekent dat een connectie met het internet niet nodig is om het te laten werken. Ook op de OpenDime werkt de Coldpower als energiebron.

Bitcoin wallet fabrikant brengt ‘USB-condoom’ uit voor bewaren BTC

CEO Rodolfo Novak licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We willen mensen beschermen tegen ‘USB-aanvallen’ door offline apparaten zoals Coldcard’. [/penci_blockquote]

CoinKite heeft ook de Seedplate gelanceerd, een brandwerend metalen plaatje om je seed phrase in te graveren. Ze noemen het zelf de ‘back-up of last resort’.

Bitcoin is een digitale asset en het bewaren omhelst de nodige regels. Zodra een private keys van een Bitcoin kwijt is, dan heb je géén toegang meer tot je Bitcoin.

De 12 of 24 woorden (seeds), die een hardware wallet genereert, zijn een vereenvoudigde weergave van je private keys. Deze moet je altijd offline opslaan.

Bitcoin wallet fabrikant brengt ‘USB-condoom’ uit voor bewaren BTC

‘Hodl’ veiliger

Volgens Novak wil Coinkite het ‘hodlen’, het voor de lange termijn vasthouden van je BTC, veiliger maken. Hij ziet beperkingen in het gebruik van de USB standaard voor een connectie tussen hardware apparaten.

Volgens hem is deze standaard ‘zeer gesloten’ en bovendien kwetsbaar voor externe aanvallen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Er bestaan voorbeelden dat kwaadwillende hackers een adapter of kabel fabriceren om een aanval mogelijk te maken. Coldpower is ‘dom’ genoeg om niet gehackt te worden’ [/penci_blockquote]

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...