bitcoin euro cbdc

Bitcoin beurs Kraken werkt samen met Zwitserse bank voor stortingen met euro’s

Het Zwitserse InCore Bank komt met toegangswegen naar de bitcoin (BTC) beurs Kraken voor Europeanen. Ook in Nederland kun je via hun nu euro’s storten om aan de slag te gaan.

Bedrijven en particulieren

Nederlandse bedrijven en individuele handelaren kunnen gebruik maken van de diensten.

Duidelijke(re) regels en wetgeving zorgen hoe je het wendt of keert in ieder geval voor duidelijkheid. Waar het in het begin van bitcoin nog moeilijk was voor bitcoin bedrijven om ‘fiat on-ramps’ te regelen, gaat dat nu steeds makkelijker.

Meer banken en financiële diensten staan open voor bitcoin. En dat betekent keuze voor bedrijven en hun klanten.

Onder andere door een gebrek aan ondersteuning van de traditionele financiële instituten hebben we nu plaatsvervangers van euro’s en dollars op verschillende beurzen: stablecoin Tether $212 miljard aan transacties in 2019.

Toekomst

De CEO van InCorebank, Mark Dambacher ziet bitcoin als essentieel onderdeel van de toekomst: ”Het is essentieel voor betalingen en investeringen.” De bank kreeg in mei toestemming om ook aan de slag te gaan met diensten rondom bitcoin.

De bank heeft ook een aparte tak genaamd ‘digital services’ die dit allemaal moet overzien. Op termijn wil het bedrijf ook de Britse pond, Zwitserse frank en de Canadese dollar ondersteunen.

Bitcoin diensten

Door strengere regels in Nederland besloot de bitcoin dienst Bittr te stoppen. Bittr bood een dollar cost averaging dienst: je maakt een bedrag over per bank en je krijgt bitcoin toegestuurd.

Het proces was simpel: je betaalt en je krijgt BTC, zonder extra stappen. Bitcoin bedrijven in Nederland moeten echter nu meer data verzamelen en desgevraagd delen.

Andere partijen lijken nu in dit gat te springen. Met de Zwitserse app Relai kun je vanuit Nederland ook met enkel een bankoverschrijving automatisch bitcoin kopen. Er is wel iets meer informatie nodig, maar de dienst blijft hetzelfde.

Een Nederlandse partij wordt uit de markt gewerkt door onze nieuwe wetten, terwijl buitenlandse partijen kunnen profiteren.

Meer weten over de nieuwe regels in Nederland? Luister dan de Hup Bitcoin podcast met Simon Lelieveldt.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!