bitcoin BTC marktupdate

Bitcoin (BTC) Update: Consolidatie, welke kant gaat de koers kiezen?

De range waarin de Bitcoin (BTC) koers momenteel beweegt, wordt steeds smaller. Het handelsvolume neemt steeds verder af en hetzelfde geldt voor de volatiliteit.

Kortom, alles wijst erop dat een koersuitbraak uit deze consolidatie of compressie aanstaande is. We gaan daarom vandaag weer kijken naar de stand van zaken met betrekking tot de Bitcoin koers!

Lees de update van Crypto Coin Talk Benelux.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek blijft het verhaal grotendeels hetzelfde als in onze vorige Bitcoin update. We zitten nog altijd in consolidatie onder die resistance van rond de $9.941.

Dit level is belangrijk, omdat het een belangrijk horizontaal level betreft dat ook confluence heeft van een belangrijke trendlijn.

Verder bewegen we dus nog altijd in die, haast eindeloze, consolidatie tussen de $8.541 en de $10.067. Als we een duidelijke trendrichting willen zien, zullen we op het hoge tijdsframe één van deze twee levels moeten breken. Wanneer gaat dat nu gebeuren?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Wij zijn geen groot fan van patronen tekenen op basis van de candlecloses en pakken daarom meestal de wicks. Maar in dit geval is het patroon dusdanig sterk zichtbaar dat we dit niet kunnen negeren.

De prijs laat in bull pennant vorm een prachtige compressie zien. Bull pennants zijn over het algemeen continuation patronen, iets wat zeker in het voordeel van de bulls werkt.

Verder bewegen we nog altijd binnen de range, boven de 100 en 200 Moving Average én de belangrijke support op $7.728 tot $7.990. Kortom, genoeg redenen om positief gestemd te zijn.

Dit biedt echter geen garantie, dus houd daar wel rekening mee!

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Als we nog een stukje verder inzoomen richting de 4-uursgrafiek wordt pas goed zichtbaar hoe sterk die compressie aanwezig is.

We bewegen in een 4-uurs range, waarvan de range high op $9.560, de range low op $8.908 en de mid range op $9.236 ligt.

Momenteel bewegen we richting de apex van het patroon. De kans is dus zeer aanwezig dat we op korte termijn kant gaan kiezen.

‘Consolideren geblazen’

Kortom, vooralsnog zitten we nog steeds in die compressie en consolidatiefase. Een uitbraak uit deze compressie kan een zeer volatiele koersverschuiving teweeg brengen.

Dit komt doordat Bitcoin al zo’n 76 dagen in deze consolidatie ligt. Dat betekent dat er veel momentum wordt opgebouwd en als we er dan uitbreken kan het er met grof geweld aan toe gaan.

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, set-ups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klink dan op de link om ons Telegram kanaal te joinen of ons Twitter-kanaal te volgen!

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!