bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Amerikaanse fiscus wil meer inzicht in transacties

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $11,688.37.  Dat is 1.00% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0086 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $215,710,037,187.00 met een circulatie van 18,455,100 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Amerikaanse fiscus richt pijlen op transacties Bitcoin Lightning Network

De Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) zoekt nieuwe opsporingsmethoden om grip te krijgen op het off-chain Bitcoin Lightning Network.

Met het Lightning Network kun je peer to peer bitcoin transacties versturen zonder dat dit door anderen in te zien is.

Alleen voor het openen én het sluiten van een betaalkanaal is interactie met het Bitcoin netwerk nodig. De tussenliggende transacties levert de blockchain ‘geen bewijs voor’. Die zijn namelijk niet openbaar terug te vinden in de bitcoin blockchain.

Bitcoin block explorer Blockchair geeft gebruiker inzicht in privacy

Ben je bezig met privacy? De block explorer Blockchair voorziet je nu van extra informatie over je adressen en betalingen op het bitcoin netwerk. Aan de hand van verschillende richtlijnen stelt het platform een rating voor jouw privacy samen.

Een Argentijnse cent is net zoveel waard als 1 Satoshi door hyperinflatie

Het is in Nederland gelukkig (?) nog ondenkbaar dat de eurocent even veel waard is als een honderd miljoenste bitcoin. In landen als Argentinië, Libanon en Zimbabwe is dat wel aan de hand.

De lokale valuta zijn door uiteenlopende redenen onderhevig aan hyperinflatie, het geld wordt in rap tempo minder waard.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!