bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: ‘Bitcoin is geld’, oordeelt Amerikaanse rechter

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $37,744.72.  Dat is -0.04% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0026 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $702,128,225,058.00 met een circulatie van 18,602,025 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Bitcoin is geld’, stelt Amerikaanse rechtbank in Washington

Bitcoin (BTC) is een vorm van geld, dat vindt het Hooggerechtshof in Amerika.

Larry Dean Harmon, de operator van een bitcoin handelsplatform, probeerde in de rechtbank onder zijn aanklacht uit te komen. Hij wordt ervan verdacht zonder een licentie een geldbedrijf te runnen.

Harmon en zijn advocaten dachten slim te zijn: zij vonden bitcoin geen ‘geld’. Hij wordt vervolgd voor het witwassen van geld in Washington. En dat kan natuurlijk alleen als er ook daadwerkelijk geld mee gemoeid is.

Hoofdrechter Judge Beryl legt het als volgt uit: ”Geld betekent over het algemeen een betaalmiddel, ruilmiddel of spaarmiddel. Bitcoin is deze dingen.”

Er zijn al tal van rechtszaken geweest met bitcoin in een (bij)rol. De uitspraak van de rechtbank is vooral relevant voor eventuele volgende rechtszaken in dit gedeelte van Amerika. Bitcoin wordt behandeld als geld in rechtszaken.

Gemiddelde kosten bitcoin (BTC) transactie weer even hoger, hoe komt dat?

De gemiddelde kosten voor het doen van een Bitcoin (BTC) transactie liggen weer wat hoger. Dat blijkt uit data van BitInfoCharts, een platform die de activiteit op de bitcoin blockchain bijhoudt.

Hogere fees is een gevolg van méér activiteit op het netwerk, vaak handelsgerelateerd.

Donderdag kostte een transactie gemiddeld 3,8 dollar, ruim anderhalf keer hoger dan vorige week zondag. Maar vandaag zakte het gemiddelde naar 2,9 dollar, toen een bulk van transacties door miners is opgepikt.

Vooropgesteld: het gaat om gemiddelde kosten. Je kunt namelijk zelf bepalen wat je betaalt voor een transactie tot 1 satoshi per vbyte. Enkele dollarcenten omgerekend.

In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de mempool (wachtrij voor transacties) vol liep de afgelopen weken. Kies je normaal voor een lage fees, dan ligt de wachttijd hoger omdat er meer activiteit op het netwerk is.

Bitcoin (BTC) handelsvolume naar nieuwe weekrecords in 6 landen

Het handelen in Bitcoin (BTC) op peer-to-peer beurzen is erg populair in bepaalde landen. Deze week is er sprake van een handelsrecord in India, Ghana, Filipijnen, Argentinië, Mexico en Egypte.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van analysesite Useful Tulips, waarover Decrypt bericht. Ze zien dat Bitcoin in opkomende landen aan populariteit blijft winnen.

Via peer-to-peer beurzen zoals Bisq, Hodlhodl en LocalBitcoins kun je – alsof op Marktplaats – onderling bitcoin verhandelen.

Dat is handig voor mensen die niet willen handelen met een exchange of broker of voor mensen die geen andere manier hebben om aan bitcoin te komen.

Deze handel blijft onverminderd populair, zo blijkt, met name in niet-westerse landen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!