Bitcoin (BTC) Update: $1 miljard aan futures geliquideerd na daling

Bitcoin (BTC) daalde afgelopen nacht plots met 13%. De koers is in korte tijd van $9.000 naar prijzen boven $12.000 gestegen en daarna volgde de daling.

De koers gaat niet eeuwig omhoog en de bitcoin koers staat bekend om de volatiliteit. De prijs van BTC daalde van boven $12.000 naar $10.550 in enkele minuten.

Deze plotselinge prijsdaling zorgde voor een opmerkelijke statistiek: meer dan $1 miljard aan bitcoin futures werden geliquideerd.

Bitcoin koers via Tradingview

Futures

In het weekend is er in de regel minder volume op beurzen dan op werkdagen. Dit zorgt ervoor dat een kleine beweging eerder een reeks aan future contract geliquideerd kan veroorzaken.

Wanneer een groot long contract wordt geliquideerd zorgt dat ervoor dat de koper om direct te verkopen en dat zorgt voor verkoopdruk. Met een lager volume kan dat zorgen voor een heftige reactie.

De bitcoin prijs in euro’s:

Reacties op Twitter

Een kleine greep uit de analyses en opmerkingen op Twitter over de huidige prijsbewegingen.

De Nederlandse anoniemer quant Plan B probeert met zijn stock-to-flow model de toekomstige koers van bitcoin te bepalen aan de hand van schaarste en andere factoren.

Hij is momenteel op vakantie, volgens Plan B is de bitcoin prijs op weg naar zijn voorspelling van $100.000.

Josh Rager ziet op de grafieken een grens waar bitcoin helaas niet boven kon blijven. De koers moet sluiten boven $11.531 om weer naar boven te kunnen kijken.

Het aantal actieve bitcoin adressen is een interessante statistiek. De vraag is: is dit een indicator voor de interesse in bitcoin? In onderstaande tweet worden de grafieken van de prijs en het aantal actieve adressen naast elkaar gelegd.

Door de recente prijsstijging zijn er overigens weer meer bitcoin miljonairs: ‘Er zijn 18.000 adressen met meer dan $1 miljoen aan Bitcoin (BTC)’

Ook aan de andere kant van de wereld lijkt men weer meer naar bitcoin te kijken.

We sluiten af met een opmerkelijke transactie: iemand heeft 1.000 bitcoin naar de beurs OKEx gestuurd.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!