bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Aantal kleine bitcoiners groeit sterk, afname ‘whales’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $10,462.13.  Dat is 0.44% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0096 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $193,516,836,389.31 met een circulatie van 18,496,887 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Bitcoin heeft interesse van 33% Amerikaanse investeerders’, aldus Grayscale

Volgens Grayscale toont meer dan een derde van de Amerikaanse beleggers interesse om in Bitcoin en andere cryptovaluta te investeren.

Grayscale is een van de grootste investeringsmanagers voor cryptovaluta uit de wereld. Voor hun Bitcoin Trust (GBTC) weten ze veel bitcoins in de markt op te kopen.

Grayscale is van mening dat dit een wake-up call moet zijn voor financiële adviseurs. Ze moeten zich in crypto-activa verdiepen om de overgang en introductie van nieuwe gebruikers naar de markt te vergemakkelijken.

Verdeling van Bitcoin onder bezitters versplintert, aantal whales neemt af

Data toont aan dat de hoeveelheid Bitcoin (BTC) die in bezit zijn van de kleinere entiteiten de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld is. Het aantal whales is in dezelfde periode juist aanzienlijk afgenomen.

Volgens analysebedrijf Glassnode is het percentage van de voorraad van Bitcoin (dat iets minder dan 18,5 miljoen BTC betreft) in handen van entiteiten met minder dan 10 BTC sinds juni 2015 gegroeid van 5,1% naar 13,8%.

Tegelijkertijd nam het aantal entiteiten met 100 tot 100.000 BTC  af van 62,9% naar 49,8%. Er is dus een versplintering gaande in het bezit van Bitcoin.

‘Crypto mom’ aangenomen voor tweede termijn als commissaris bij SEC

Hester Peirce, ook bekend als ‘Crypto Mom’, gaat nog eens vijf jaar door met haar werk als commissaris bij de Securities and Exchange Commision (SEC). En dat kan wel eens goed nieuws zijn voor Bitcoin!

De SEC is de Amerikaanse toezichthouder op effectenbeurzen, wat deels te vergelijken is met de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Dit nieuws is met veel blijdschap door de crypto community verwelkomd. Peirce heeft namelijk niet voor niets de naam ‘Crypto Mom’ gekregen. In de afgelopen jaren heeft ze zich gemanifesteerd als pro-Bitcoin.

Nu is ze voor een tweede termijn aangenomen, waardoor ze de industrie kan blijven verdedigen tot ten minste het jaar 2025.

Een stemming in het de senaat resulteerde woensdag in de benoeming van Peirce, gevolgd door een officiële bevestiging die gisteren plaatsvond.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!