Deze Zwitserse zorgverzekeraar accepteert Bitcoin (BTC) als betaalmiddel

Zorgverzekeraar Atupri Health Insurance accepteert betalingen in Bitcoin (BTC) of ether (ETH). Dat kondigt de firma uit Zwitserland aan.

Bitcoin en zorgverzekering

Atupri is opgericht in 1910 opgericht en is de eerste zorgverzekeraar in het land die betalingen in cryptovaluta toelaat. Ze hebben ruim 200.000 klanten met een bruto omzet van 850 miljoen euro (PDF).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Die kunnen naar eigen zeggen met een dashboard gemakkelijk hun betaling doen. Het bedrijf rekent geen extra commissie buiten de gebruikelijke vergoeding aan de miner.

De vergoedingen aan miner voor het verwerken van een transactie zijn variabel. Want de fee is nu eenmaal afhankelijk van de Bitcoin spotprijs.

Tegenover BTC Times zegt marketing directrice Caroline Melindas:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Blockchain technologie en het gebruik van cryptocurrency’s wint aan economisch en maatschappelijk belang. We willen onze polishouders deze keuze bieden”. [/penci_blockquote]

Bitcoin Suisse

Atupri heeft niet de kennis en kunde in huis om dit mogelijk te maken. Dus ze zijn een samenwerking gestart met Bitcoin Suisse, een bekende bitcoin dienstverlener in het Alpenland.

Ze converteren de ontvangen Bitcoin direct om in fiat geld, in dit geval Zwitserse francs. Daardoor loopt de verzekeraar minder bedrijfsrisico, omdat de prijs van Bitcoin nogal schommelt.

Zwitserland profileert zichzelf als een bitcoin minded land. In bepaalde regio’s rondom Zurich en Zug zijn relatief veel Bitcoin bedrijven gevestigd.

Ook accepteert het bergstadje Zermatt Bitcoin om je gemeentelijke heffingen mee te betalen.

Dat Bitcoin bedrijven in trek, bewijst Bitcoin Suisse. Want de firma wist vorige maand nog bijna 50 miljoen euro aan durfkapitaal op te halen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...