bitcoin btc fraude

BitMEX zaak: CTO op vrije voeten na voldoen borg van 5 miljoen dollar

Samuel Reed, de Chief Technology Officer van BitMEX, is vrijgelaten na het voldoen van een borgsom van 5 miljoen dollar. Reed (31) is op 1 oktober gearresteerd door het Amerikaanse ministerie van Justitie. Hij is verdacht van het witwassen van criminele gelden via de Bitcoin Mercantile Exchange (BitMEX).

Borgtocht

De borgtocht is op 3 oktober goedgekeurd door de autoriteiten, zo blijkt uit onderzoek van The Block. Hij is verplicht om op te dagen bij hoorzittingen en geeft zich over zodra hij veroordeeld is. Ook het paspoort van Reed en zijn vrouw is ingenomen.

De borgsom van 5 miljoen dollar is gedekt door 500.000 dollar aan cash. Naast zijn ook Arthur Hayes, Benjamin Delo en Gregory Dwyer voor dezelfde vermeende misdrijven verdacht.

Aanklacht BitMEX

De perikelen rondom BitMEX zullen de komende maanden voortduren. Donderdag maakte de derivatenbeurs bekend dat CEO Arthur Hayes en de rest van het management per direct op non-actief is gesteld. Intern zijn hun posities door anderen opgevuld.

Het gaat om een serie aanklachten, zowel vanuit toezichthouder CFTC als het ministerie van Justitie (DOJ). Kortweg komt het erop neer: BitMEX heeft zonder licentie ca. 85.000 beleggers bediend zonder handelslicentie of registratie bij de CFTC.

Bovendien heeft het platform het witwassen van criminele gelden via haar handelsplatform gefaciliteerd. Daar komt Justitie in het spel, want daarmee is de Bank Secrecy Act overtreden.

Uiteraard moeten de autoriteiten alle aanklachten nog bewijzen. Wordt vervolgd.

Uitvlucht

Beleggers kiezen het zekere voor het onzekere en halen een deel van hun Bitcoin op de beurs weg. Redacteur Zack Voell van Coindesk komt met dit overzicht.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!