quadriga bitcoin

Curator QuadrigaCX: “We kunnen $30 miljoen aan claims betalen”

De curator van de gevallen Bitcoin beurs QuadrigaCX heeft 171 miljoen dollar aan claims ontvangen van gedupeerde beleggers. Maar ze kunnen maar een deel uitkeren.

Gevallen beurs

Maar curator Ernst & Young zegt maar 30 miljoen dollar uit te kunnen keren, zo meldt CoinTelegraph. Op 15 april 2019 ging de exchange failliet. De overleden oprichter Gerard Cotten had als enige toegang tot de fondsen van de beurs.

Dat blijkt uit een update (PDF) die E&Y bij de rechtbank in Ontario, Canada heeft ingediend. Daarin staan een aantal interessante cijfers opgesomd.

E&Y heeft 29,8 miljoen dollar aan bedrijfsactiva weten veilig te stellen. Klanten hebben in totaal 17.053 claims ingediend.

Het gaat om 90,2 miljoen aan Canadese dollars en 6 miljoen aan Amerikaanse dollars. Daarnaast gaat het om 24.427 Bitcoin (BTC) en een groot aantal andere cryptocurrency’s. In totaal is er voor 171 miljoen dollar geclaimd.

E&Y meldt dat Cotten bewezen heeft gehandeld met de cryptocurrency’s van ruim 76.000 klanten. Cotten is op december 2018 overleden, waarna de exchange direct in de problemen kwam.

Uit onderzoek bleek dat een substantieel deel van de klantenfondsen in handen kwam van schaduwbank Crypto Capital. Dat is een naam die ook opduikt in het iFinex dossier.

De curator heeft tot nu toe 29,8 miljoen dollar bij elkaar weten te sprokkelen. Onder meer door de bezittingen van Cotten te liquideren in samenspraak met zijn weduwe. De eiser krijgen uitbetaald in Canadese dollars tegen de koers van 15 april 2019 (de faillissementsdatum) of 5 februari 2019, de dag dat gebruikers de exchange niet meer konden bereiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!