
De meme uit 2017 lijkt weer langzaam aan realiteit te kunnen worden: lambo’s kopen met bitcoin. Hoewel Bitcoin bedoeld is als nieuwe spaartechnologie, kun je natuurlijk ook de verkregen winst verzilveren in een mooie glimmende bolide. Hoeveel moet je daar eigenlijk voor aftikken?
Bitcoin Lambo
‘When Lambo’ is na ‘When Moon?’ waarschijnlijk de meest gebruikte term in de crypto-community. Het wordt vaak als grap gebruikt door mensen die willen weten wanneer hun investering hen uiteindelijk veel geld zal opleveren. Lamborghini’s zijn niet goedkoop, en zo ontstond de meme.
Met de huidige prijs van $40.000 voor één bitcoin is een rekensommetje al snel gemaakt. Qua Lamborghini’s heb je natuurlijk verschillende soorten en maten: de Aventador, Huracan en Urus zijn de bekendste modellen.
Aventador
Bovenaan de lijst van duurste Lambo-aankopen staat deze Aventador. De topsnelheid bedraagt maar liefst 349 km/h. Het is de opvolger van de Murciélago en in maart 2016 waren er na amper vijf jaar van productie slechts 5.000 exemplaren gebouwd. Je zou ook deze auto de titel ‘schaars’ kunnen toegeven.
De nieuwprijs hangt rond de 430.000 euro. Als je in totaal bijna 11 bitcoin aftikt, ben jij de gelukkige bezitter van een Aventador. Anderszijds: een lage tijdsvoorkeur kan er ook voor zorgen dat je volgend jaar misschien maar de helft aan bitcoin hoeft te betalen.
Bron:
Huracan
Voor de helft van de prijs kun je de ‘when lambo-meme’ ook verwezenlijken met een Huracan. Dit model volgt de Lamborghini Gallardo op die tussen 2003 en 2014 geproduceerd werd. De Lamborghini Huracán kwam in 2014 op de markt voor €262.398,- in Nederland. Inmiddels zijn de racemonsters iets goedkoper en kun je er voor 170.000 euro al eentje krijgen.
Wil je dit graag met jouw bitcoin aftikken, dan leg je er met dus ongeveer 5,5 bitcoin neer.
Bron:
Urus
De derde Lambo die je kunt kiezen is een SUV die binnen 3,6 seconden de 100 km/u bereikt: de Urus. Deze bolide heeft een prijskaartje van 285 duizend euro.
Omgerekend kost dit ongeveer 7 bitcoin. Maar wederom: heb jij al een lage tijdsvoorkeur gecreëerd door het stacken en hodlen van jouw BTC? Dan zit je waarschijnlijk niet te wachten op deze aankoop, maar zie je Bitcoin eerder als spaarrekening dan als investering.
Dit is namelijk iets dat Bitcoin, volgens de theorie van de Oostenrijkse School, veroorzaakt. Hard geld dat goed fungeert als spaarmiddel, verandert de kijk van het individu omtrent korte en lange termijn. Doe je (met devaluerend fiatgeld) een aankoop voor consumptie op korte termijn, of kies je (met Bitcoin) voor het alloceren van jouw vermogen in een investering voor lange termijn?
Bron:
Bitcoin en Tesla
Toen Bitcoin onlangs door de $35.000 heen schoot, ontstond er een nieuwe fun fact rondom Tesla. De waarde van de cryptomunt was toen ineens hoger dan die van één Tesla auto. De prijs van de Model 3 staat namelijk gelijk aan $33.690.
A #bitcoin now buys you a Tesla. So, when will you accept it, @elonmusk? pic.twitter.com/RONfVvH9i1
Wil je gezellig meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!
De bitcoin prijs in euro’s: