Goedemorgen Bitcoin: opvallende inflatiecijfers in de VS

3814 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Verrassende Amerikaanse inflatiecijfers: CPI negatief in juni van 2024

De inflatie in de Verenigde Staten was in juni negatief, volgens het nieuwste inflatierapport van de overheid. Het Consumentenprijsindex (CPI) rapport liet zien dat de inflatie met 0,1% daalde, terwijl er een stijging van 0,1% werd verwacht. Dit was een verrassende ontwikkeling die de markt speculaties deed aanwakkeren dat de Federal Reserve mogelijk de rente zou verlagen tijdens hun vergadering in september.

Op jaarbasis steeg de CPI met 3,0%, net iets lager dan de verwachte 3,1% en de 3,3% in mei. De kern-CPI, die voedsel- en energiekosten uitsluit, steeg met 0,1% in juni, terwijl een stijging van 0,2% werd verwacht. Deze kern-CPI was op jaarbasis 3,3%, wat ook lager was dan de verwachte 3,4%​.

MicroStrategy gaat voor 10-voor-1 splitsing van aandelen

MicroStrategy heeft een 10-voor-1 aandelensplitsing aangekondigd. Dit betekent dat elk huidig aandeel wordt opgesplitst in tien nieuwe aandelen. De aandelen van het bedrijf zijn ook interessant voor menen die indirect in bitcoin willen investeren.

MicroStrategy heeft 226.331 BTC in kas momenteel. Opgehaald op verschillende manieren. Onder andere met obligaties en het omzetten van hun cashpositie in bitcoin.

Deze beslissing komt na een indrukwekkende stijging van de aandelenprijs, die momenteel rond de $1700 per aandeel schommelt. De splitsing maakt het voor beleggers gemakkelijker en betaalbaarder om aandelen te verwerven, wat de verhandelbaarheid en toegankelijkheid van het aandeel zal vergroten.

Marc Andreessen stuurt $50.000 in Bitcoin naar een AI-bot op Twitter

Opmerkelijk, een tech-tycoon geeft subsidie aan een kunstmatige intelligentie robot, inclusief hardware-upgrades en een tokenlancering. En hij gebruikt bitcoin (BTC) om te doneren.

Marc Andreessen schenkt $50.000 aan een AI-bot genaamd “Truth Terminal” op Twitter, betaald in Bitcoin. Deze bot werkt semi-autonoom, met een menselijke assistent die de posts goedkeurt. Andreessen besloot een subsidie te geven na een gesprek met de bot over de benodigde middelen om zijn doelen te bereiken,

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...