Waarom on-chain data bearish is voor Ethereum koers ondanks prijsstijging

2694 totale weergaven
Ethereum koers

De Ethereum koers steeg met 0,5% op donderdag, beïnvloed door recente inflatierapporten in de VS. Ondanks de mogelijke lancering van spot ETH ETF’s, laten on-chain activiteiten gemengde dingen zien, wat wijst op onzekerheid bij investeerders. Maar wat zijn deze bearish signalen?

Marktbewegingen voor Ethereum koers door CPI-data

De Amerikaanse Consumentenprijsindex (CPI) daalde in juni met 0,1% ten opzichte van mei, wat beter was dan verwacht en het laagste niveau in drie jaar bereikte. Hierdoor verwachten veel mensen dat de Federal Reserve in september de rente zal verlagen.

Dit positieve economische teken en de mogelijke lancering van spot ETH ETF’s doen velen een gunstig derde kwartaal voor Ethereum verwachten. Analisten van JP Morgan voorspellen een herstel van de cryptomarkt in augustus.

Volgens Lookonchain gegevens was er echter veel activiteit met stortingen en opnames van Ethereum op beurzen, wat gemengde gevoelens bij investeerders aangeeft. Terwijl sommigen hun risico’s verminderen, zijn anderen aan het accumuleren, wat zorgt voor een stabiele prijs voor ETH.

Belangrijke transacties omvatten Golem die 40.000 ETH inzet, een grote investeerder die 10.000 ETH stort op Binance, een andere die 16.074 ETH opneemt, en HTX-oprichter Justin Sun die zijn bezit vergroot.

Ondanks toenemende staking-deposito’s, is het aanbod van Ethereum sinds de Dencun-upgrade in maart aan het stijgen. Voorheen daalde het aanbod, tot -450K tussen The Merge en het eerste kwartaal van 2024. Maar in het tweede kwartaal van 2024 is het aanbod weer gaan stijgen, wat de deflatoire status van Ethereum tegen kan gaan.

ethereum supply

Technische analyse en Ethereum koers verwachting

De Ethereum koers handelt rond $ 3,075, met een daling van 1,44% in de afgelopen 24 uur volgens CoinMarketCap. In de afgelopen 24 uur zag ETH $ 26,27 miljoen aan liquidaties, met $ 17,05 miljoen aan long liquidaties en $ 9,23 miljoen aan short liquidaties.

Er verscheen echter een bearish exhaustion candle op het 8-uur tijdsbestek, met een lange wick die twee tot drie keer de lengte van de body is. Dit wijst erop dat sommige investeerders, vooral degenen die ETH rond $ 3.200 hebben gekocht, mogelijk verkopen om quitte te spelen.

ethereum koers verwachting tradingview

Hoewel dit bearish signaal een mogelijke daling aangeeft, blijft er optimisme vanwege de lager dan verwachte CPI-data en de mogelijke goedkeuring van ETH ETF S-1 concepten door de SEC.

Als deze factoren positief samenkomen, kan de Ethereum koers  opnieuw proberen boven het niveau van $ 3.200 te komen, wat zou kunnen leiden tot de liquidatie van $ 3,73 miljoen aan shorts rond het niveau van $ 3.222. Aan de andere kant, als de SEC goedkeuring blijft uitstellen, kan de Ethereum koers terugvallen naar het niveau van $ 2.900 tot $ 3.000.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...