XRP koers stijgt: Kan deze crypto munt binnenkort $1 bereiken?

5730 totale weergaven
xrp koers

De XRP koers is de afgelopen week maar liefst met 16% gestegen. Dit komt door optimisme over een mogelijke schikking in de lopende SEC-zaak. Hoewel de prijs weer is gedaald van ongeveer $0.63 naar $0,592, blijft XRP boven belangrijke exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA’s). Maar kan Ripple met toenemende netwerkactiviteit en bullish momentum van hun munt de XRP koers zien doorbreken naar de $1?

Crypto markt stijgt: XRP koers volgt Bitcoin

Op vrijdag tijdens de Amerikaanse handelsuren zag de cryptomarkt een sterke stijging in koopdruk, met de Bitcoin koers die steeg naar een maandelijkse hoogtepunt van $67.300. Deze positieve trend heeft grote altcoins, inclusief XRP, positief beïnvloed. XRP handelt nu op $0,592. De stabiliteit boven de 200-daagse EMA, ondanks recente schommelingen, wijst op een solide basis voor een mogelijke rally.

Vanaf de tweede week van juli laat XRP een sterke herstel zien, gedreven door verwachtingen van een oplossing in de SEC vs. Ripple zaak. De prijs steeg van $0,4 naar $0,6387, een toename van 58%. Een tegenslag kwam toen de SEC een geplande besloten vergadering annuleerde, waardoor de prijs daalde naar $0,54.

Groeiende XRP Ledger activiteit toont interesse

De XRP Ledger heeft onlangs indrukwekkende groei gezien, met de creatie van 1.721 nieuwe wallets op één dag, het hoogste sinds maart. Bovendien waren er 47.363 adressen die interactie hadden op het XRP-netwerk, wat de hoogste activiteit sinds begin maart markeert. Deze toename in ledger-activiteit laat de groeiende interesse en betrokkenheid binnen het XRP-ecosysteem zien.

Als het bullish momentum aanhoudt, kan de XRP koers nog eens 14% stijgen voordat het de bovenkant van een langetermijn driehoekspatroon test. Dit patroon heeft XRP de afgelopen drie en een half jaar zijwaarts gehouden. Een succesvolle hertest van de bovengrens kan cruciaal zijn voor handelaren. Het kan bepalen of XRP doorgaat met zijn consolidatiefase of uitbreekt naar een veel hogere koers.

De lopende Ripple vs. SEC-rechtszaak heeft een grote invloed op de prijsbewegingen van XRP. Analisten kijken nauwlettend naar een mogelijke schikking, die een aanzienlijke trendverandering kan veroorzaken. Een uitbraak uit het langetermijn driehoekspatroon kan het einde van de accumulatiefase aangeven, met als mogelijke doelen $0,92 en $1,94 voor de XRP koers.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...