Mt. Gox schuldeisers verkopen BTC niet: Kan Bitcoin koers nu stijgen?

1235 totale weergaven
mt. gox schuldeisers bitcoin

Hoewel de Bitcoin koers relatief dicht bij de all-time high zit, zal het volgens analisten voorlopig rond de $ 66.000 blijven hangen, tenzij de vraag sterk toeneemt. Ook blijkt er vertrouwen te zijn in Bitcoin bij de mensen die BTC ontvangen van Mt. Gox, aangezien zij holden in plaats van verkopen. Dit kan een goede kans zijn voor investeerders om meer Bitcoin te kopen.

Bitcoin koers blijft hangen rond rond $ 66.000

Op 23 juli zei een crypto analist genaamd Emperor dat de Bitcoin koers de $ 66.000 prijs vaker heeft aangeraakt en nu als een steunpunt dient. Sinds 20 juli schommelt de prijs rond dit niveau en staat nu op $ 65.905 volgens CoinMarketCap.

Emperor denkt dat dit een goed moment is voor investeerders om te kopen. “We zullen hier veel tijd doorbrengen en accumuleren,” schreef hij op X. Hij raadt aan om tijdens prijsdalingen onder $ 66.000 te kopen en door te gaan tot september.

Geen grote verkopen van Mt. Gox schuldeisers

Ondanks zorgen dat schuldeisers van Mt. Gox hun Bitcoin zouden verkopen, is er nog geen grote verkoopactiviteit. Deze schuldeisers, die meer dan $ 9,4 miljard aan Bitcoin tegoed hebben, wachten al meer dan tien jaar om hun geld terug te krijgen.

Ki Young Ju van CryptoQuant zag geen grote stijging in de handelsvolumes of Bitcoin uitstroom op Kraken. Dit betekent dat er nog geen verkoopdruk is van deze schuldeisers. Ju zei: “We moeten wachten op de Aziatische tijdzone, maar het ziet er positief uit.”

Buiten de schuldeiser verkopen andere Bitcoin holders hun BTC ook niet, wat uiteraard goed is voor de Bitcoin koers. Axel Adler van CryptoQuant zag een grote daling in het aantal Bitcoin stortingsadressen op alle beurzen, nu op een laagtepunt van 25.000.

Dit betekent dat minder mensen bereid zijn te verkopen, wat de Bitcoin koers kan verhogen als de vraag toeneemt. Zowel de mensen die Bitcoin krijgen van Mt. Gox als de huidige holders lijken dus niet van plan om bij de huidige prijzen te verkopen, wat vertrouwen laat zien in de toekomstige koers van Bitcoin.

Lees meer over:
bitcoin koersMt.Gox

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...