Lange termijn investeerders dumpen Ethereum: koers in vrije val?

2601 totale weergaven
Ethereum koers

De Ethereum koers heeft te maken met een dalende prijs omdat lange termijn investeerders, die normaal stabiliteit brengt, hun munten verkoopt. De daling van de Ethereum koers komt door de algemene negatieve marktstemming en een lauwe reactie op de lancering van spot ETH ETF’s. Vooral mid- en lange termijn houders hebben hun munten verkocht om winst te nemen. Normaal gesproken zorgen deze investeerders voor prijsstabiliteit, zelfs bij een negatieve markt. Hun verkoop heeft nu echter elke mogelijke opwaartse trend gestopt.

Ethereum koers daalt door verkopen van lange termijn investeerders

In de afgelopen week hebben investeerders ongeveer 740.000 ETH verkocht, ter waarde van bijna $ 2,4 miljard. Deze ETH waren de afgelopen zes maanden tot twee jaar niet actief geweest.

Deze verkoop heeft de prijsdaling van Ethereum verergerd, maar heeft weinig invloed op particuliere beleggers. Volgens de Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) indicator blijven deze investeerders hopen op een toekomstige prijsstijging. De NUPL staat momenteel in de optimisme zone, wat betekent dat ETH houders op winst rekenen in de komende handelsperiodes.

eth nupl

Herstel van Ethereum koers blijft moeilijk

De Ethereum koers blijft boven de 23,6% Fibonacci retracement lijn, ook wel de bear market support floor genoemd. Deze steun voorkomt verdere dalingen, maar het scepticisme in de markt belemmert een echt herstel.

Ethereum probeert door de 38,2% Fibonacci lijn bij $ 3.304 te breken. Als ETH hier doorheen komt, kan het streven naar de 50% Fibonacci lijn bij $ 3.455. Dit zal echter moeilijk zijn.

Als de verkoopdruk en de algemene negatieve marktstemming aanhouden, kan de Ethereum koers terugvallen naar de 23,6% Fibonacci lijn en onder de $ 3.118 zakken. Als dit zou gebeuren zou de Ethereum koers erg bearish zijn.

De verkoop door mid- en lange termijn houders van Ethereum zet dus grote druk op de prijs, ondanks het optimisme onder particuliere beleggers. Hoewel belangrijke steunniveaus standhouden, blijft het herstel onzeker door de bredere negativiteit in de markt.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...