Goedemorgen Bitcoin: Trump & Musk over BTC

902 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Trump wil stoppen met verkoop van bitcoin, Elon Musk reageert

Op de Bitcoin 2024-conferentie in Nashville, Tennessee, maakte voormalig president Donald Trump bekend dat de Verenigde Staten onder zijn leiderschap zullen stoppen met de verkoop van in beslag genomen Bitcoin. In plaats daarvan zal de Amerikaanse overheid 100% van haar Bitcoin-bezit behouden om een strategische Bitcoin-reserve op te bouwen. Trump benadrukte dat dit plan de basis zou vormen voor een nationale strategie rond Bitcoin.

Ethereum ETF’s sloten vorige week met een verlies van meer dan $ 300 miljoen

De allereerste handelsweek zit er op voor de kersverse ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Afgelopen dinsdag betraden de fondsen met een knaller de Amerikaanse beurzen, maar de rest van de week bleek helaas een grote teleurstelling.

Nu het weekend is aangebroken kunnen we de balans opmaken voor de allereerste week van de ethereum ETF’s. Op maandag gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) toestemming voor de fondsen om gelanceerd te worden met de goedkeuring van de S-1 registratieverklaringen. De crypto-wereld heeft lang op de lancering moeten wachten, aangezien eind mei al de zogeheten 19b-4 aanvragen werden goedgekeurd.

Universiteit in Amerika lanceert Bitcoin Research Institute

De Amerikaanse University of Wyoming opent in augustus het Bitcoin Research Institute als onderdeel van het College of Arts and Sciences. Met dat onderzoeksinstituut wil het onderzoek van de hoogste kwaliteit produceren over Bitcoin.

Het lanceren van het Bitcoin Research Institute op een Amerikaanse universiteit is om meerdere redenen een goede ontwikkeling voor Bitcoin. In de eerste plaats natuurlijk omdat er daarmee interessant nieuw onderzoek over Bitcoin geproduceerd kan worden. Dat nieuwe onderzoek zal waarschijnlijk op een objectieve manier geproduceerd worden, waar dat eerder op universiteiten vaak niet het geval was.

Lees meer over:
crypto updatemarkt update

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...