Goedemorgen Bitcoin: opmerkelijke records, waarschuwingen en een dief

965 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin bereikte opmerkelijke mijlpalen in juli 2024

In juli 2024 heeft Bitcoin opmerkelijke mijlpalen bereikt in meerdere netwerkstatistieken, wat duidt op een toenemend gebruik en vertrouwen in het netwerk. Het totale aantal maandelijkse transacties bereikte een recordhoogte van 19,4 miljoen, waarmee het eerdere record werd overtroffen. Dit hoge aantal transacties weerlegt de vaak gehoorde stelling dat mensen Bitcoin voornamelijk kopen om het vast te houden. Het benadrukt juist het gebruik van Bitcoin als peer-to-peer (P2P) betaalmiddel.

ESMA waarschuwt voor offshore risico’s onder MiCA-regulering

De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) heeft gewaarschuwd voor aanzienlijke risico’s die gepaard gaan met wereldwijde cryptobedrijven die gedeeltelijke toestemming zoeken onder de Markets in Crypto Assets (MiCA)-regulering terwijl ze buiten de EU opereren. In een recent opiniestuk, uitgebracht op 31 juli, benadrukt ESMA de complexiteit van de organisatie-structuren van veel van deze bedrijven en de mogelijke nadelen voor consumentenbescherming.

Gezocht: dief van $190.000 aan bitcoin

Een gebruiker op Reddit heeft een beloning van $25.000 uitgeloofd voor informatie die leidt tot het terugvinden van 2,86 Bitcoin, ter waarde van ongeveer $190.000. Dat bedrag werd onlangs uit zijn Exodus Wallet zijn gestolen. De diefstal vond plaats op 1 augustus 2024 en de gebruiker heeft inmiddels aangifte gedaan bij zowel de Manhattan District Attorney (DA) als de FBI. Hoewel de autoriteiten aan de zaak werken, verloopt het proces traag en hoopt de gebruiker via Reddit sneller hulp te krijgen.

Donald Trump lanceert Bitcoin-sneakers na cryptoconferentie

Verrassende steun uit Silicon Valley: Tech-Industrie achter Trump in 2024
In een verrassende wending zijn de onlangs uitgebrachte limited edition Bitcoin-thema sneakers van Donald Trump al opgedoken op eBay, met verkopers die ze voor wel $2.500 aanbieden, slechts enkele dagen na de oorspronkelijke release.

De Bitcoin-thema-sneakers van Donald Trump hebben snel de wederverkoopmarkt bereikt, met scalpers die ze voor wel $2.500 op eBay aanbieden. De sneakers, die in beperkte oplage beschikbaar zijn, werden uitgebracht na de toespraak van Trump op de Bitcoin 2024 conferentie, waar hij zijn nieuwe steun voor cryptocurrencies aankondigde.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...