3 grote transacties van Ethereum whales terwijl ETF uitstroom afneemt

915 totale weergaven
ethereum whale

De Grayscale Ethereum ETF heeft de afgelopen tijd een vertraging in uitstromen gezien. Op 1 augustus daalden de uitstromen onder de 100 miljoen dollar voor het eerst sinds de lancering. Ondertussen zijn de transacties van grote Ethereum whales toegenomen.

Toename van whale activiteit bij Ethereum volatiliteit

Er is de afgelopen dagen veel activiteit van grote Ethereum whales, nu de Ethereum koers rond de 3.150 dollar schommelt. Lookonchain meldde dat drie wallets van Elwood in de afgelopen twee dagen 19.500 ETH ter waarde van 64 miljoen dollar naar Binance hebben overgemaakt. Deze wallets hebben eerder ook Ethereum naar Binance gestuurd vlak voor prijsdalingen.

Verder meldt gegevens van Greeks.Live dat vandaag 180.000 Ethereum opties verlopen. Deze opties hebben een put-call ratio van 0,55, een nominaal bedrag van 600 miljoen dollar, en een max pain punt van 3.300 dollar.

Vermindering van uitstromen uit Grayscales ETF

Naast deze transacties van de Ethereum whales, waren de uitstromen uit de Grayscale Ethereum ETF (ETHE) erg volatiel. Op donderdag 1 augustus hadden de uitstromen meer dan 2 miljard dollar bereikt, binnen acht handelsdagen sinds de lancering. Hierdoor is het beheerd vermogen van ETHE met 22% verminderd, tot iets boven de 7 miljard dollar.

Een positieve ontwikkeling is dat de uitstromen uit de Grayscale Ethereum ETF aan het afnemen zijn. Op 1 augustus stond de netto-uitstroom op 78 miljoen dollar, wat onder de 100 miljoen dollar is voor het eerst sinds de start. De Grayscale Ethereum mini-ETF (ETH) heeft meer dan 200 miljoen dollar aan instromen ontvangen, wat helpt om de uitstromen deels te compenseren.

Op woensdag draaide de flow van spot Ether ETFs negatief nadat de Federal Reserve de rente gelijk hield en mogelijk een renteverlaging in september aangaf. Gister draaide deze trend echter om, met netto-instroom van 26 miljoen dollar in spot Ethereum ETFs. BlackRock’s Ethereum ETF (ETHA) zag een instroom van 89,6 miljoen dollar, waardoor de netto-instroom sinds de start boven de 710 miljoen dollar ligt. Fidelity’s FETH zag kleinere instromen van ongeveer 11,4 miljoen dollar.

Lees meer over:
Ethereum ETFethereum whales

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...