Ethereum whales kopen massaal ETH: Ether ETF op komst?

3863 totale weergaven
ethereum whale

We hebben een toch wel saai tweede kwartaal afgesloten met een opleving in de crypto markt. Vooral de Ethereum koers steeg flink, met 3% in de afgelopen 24 uur naar boven $3.500. Deze stijging komt doordat grote investeerders, ook wel whales genoemd, veel ETH kopen. Dit gebeurt vlak voor de goedkeuring van de Ethereum spot ETF, gepland op 8 juli.

Ether whales zorgen voor stijging Ethereum koers

Volgens on-chain datafirma Spot on Chain heeft een grote investeerder, Abraxas Capital, onlangs 60.000 ETH (ter waarde van ongeveer $203 miljoen) van de Bitfinex beurs gehaald. De prijs van ETH was toen $3.387 per stuk. Deze transactie heeft de prijs met 4% doen stijgen, wat de investeerder een ongerealiseerde winst van $6,5 miljoen oplevert.

Op dit moment wordt Ethereum verhandeld op $3.486, een stijging van 3,03%, met een marktkapitalisatie van $420,7 miljard. Het dagelijkse handelsvolume is ook met 50% gestegen tot $9,8 miljard.

Voor een verdere stijging moet Ethereum dagelijks boven de $3.500 sluiten, met mogelijke doelen van $4.000 en hoger. Door de opwinding rond de Ethereum ETF traden whales andere munten voor ETH. Zo heeft een PEPE whale onlangs $18 miljoen aan PEPE-munten omgeruild voor Ethereum, in de verwachting van een verdere stijging.

Verwachting van een goedkeuring van de Ethereum ETF

Onlangs is de lancering van de Ethereum spot ETF uitgesteld van 4 juli naar 8 juli. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de S-1-formulieren teruggestuurd naar de uitgevers, met het verzoek om ze opnieuw in te dienen.

Volgens Nate Geraci, voorzitter van ETF Store, zijn deze aanpassingen klein, en kunnen de regelgevers binnen twee tot drie weken goedkeuring geven. Ondanks de onzekere lanceringsdatum heeft de SEC aangegeven dat een goedkeuring tegen het einde van de zomer mogelijk is, wat de investeerders enthousiast houdt en de Ethereum koers mogelijk verder zal doen stijgen.

Geraci voorspelt dat de Ethereum spot ETF de op één na meest succesvolle ETF-lancering in de geschiedenis zal worden, na de Bitcoin ETF’s.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...