Aantal actieve Ethereum adressen daalt sterk terwijl ETH koers keldert

2322 totale weergaven
Ethereum adressen

Het gebruik van Ethereum is het afgelopen jaar flink toegenomen. Dit is te zien aan het aantal actieve adressen dat dagelijks groeit. Toch laat recente data een afname zien, wat kan wijzen op veranderingen in de netwerkactiviteit. Maar hoe komt deze afname, en wat gaat het effect zijn op de ETH koers?

Aantal actieve Ethereum adressen daalt

Naast de daling van actieve adressen is er een verschuiving te zien naar meer verkopers die actief zijn op de markt. Dit wijst op een verandering in het gedrag en de stemming van investeerders.

Volgens Glassnode is het aantal dagelijkse actieve adressen van Ethereum dit jaar met 127% gestegen. Dit komt vooral door meer activiteit op Layer 2 (L2) platforms. In juni bereikte het aantal actieve adressen een piek van meer dan 700.000. Maar daarna begon het aantal te dalen, van meer dan 510.000 in juli naar ongeveer 395.000 nu.

glassnode actieve adressen

Meer activiteit van ETH verkopers

Uit de analyse van Glassnode blijkt dat er meer ETH naar beurzen wordt verplaatst dan eruit wordt gehaald. Dit betekent dat er meer verkoopactiviteit is. In de afgelopen maand is er meer dan 22.000 ETH naar beurzen gegaan.

Lookonchain meldt dat er in 48 uur nog eens 19.500 ETH, ter waarde van bijna $ 64 miljoen, naar Binance is gestuurd. Zulke grote verplaatsingen naar beurzen wijzen meestal op een verkoopbereidheid en verhogen het aanbod op de markt.

Invloed op de Ethereum koers

De grote hoeveelheid ETH die naar beurzen gaat, heeft deel bijgedragen aan de recente prijsdaling van de Ethereum koers. Als er meer ETH beschikbaar komt, neemt de verkoopdruk toe. Dit kan de prijs doen dalen als de vraag niet gelijk opgaat met het aanbod.

De Ethereum koers is de afgelopen 24 uur met bijna 5% gedaald. Hierdoor is ETH onder het belangrijke steunniveau van $3.000 gekomen. De Relative Strength Index (RSI) staat op 41, wat wijst op een versterkende bearish trend.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...