Kaiko voorspelt: Dit gaat de Ethereum koers doen door nieuwe Ether ETF’s

2316 totale weergaven
ethereum koers ether etf

Vandaag is de eerste dag dat de Ethereum ETF’s live zijn. Maar wat gaat de Ethereum koers doen met de lancering van deze ETF’s? In dit artikel bekijken we de inzichten van enkele crypto analisten van Kaiko. Zij verwachten dat de Ethererum koers gevoelig zal zijn voor deze ETF-stromen in de komende dagen.

Kaiko’s inzichten over Ethereum koers

Na de definitieve goedkeuring op 22 juli gaan verschillende spot Ether ETF’s op 23 juli van start met handelen. De verwachtingen zijn hoog vanwege de mogelijke snelle accumulatie van activa. Toch kan de reactie voorzichtig zijn vanwege de prestaties van vergelijkbare producten in het verleden.

Will Cai van Kaiko zegt dat de matige interesse in futures-gebaseerde ETH ETF’s in de VS vorig jaar zorgt voor gematigde verwachtingen bij de nieuwe spot ETF’s. Investeerders letten vooral op de eerste instroomcijfers, die de ETH koers sterk kunnen beïnvloeden. Cai denkt dat het nog maanden kan duren voordat er een compleet beeld is van de vraag, maar de eerste dagen zijn cruciaal.

Impact van Grayscale’s Ethereum Trust

Een belangrijk aspect is de mogelijke uitstroom uit Grayscale’s Ethereum Trust (ETHE). Net als bij hun Bitcoin Trust biedt ETHE institutionele beleggers toegang tot ETH, maar dan met een lock-up periode van zes maanden.

De overgang van ETHE naar een spot ETF maakt kopen en verkopen makkelijker, waardoor veel investeerders mogelijk willen uitstappen. Cai merkt op dat de korting op de nettovermogenswaarde (NAV) van ETHE recent is afgenomen, wat suggereert dat handelaren zich voorbereiden om winst te maken bij de conversie.

kaiko eth nav

Skepsis en verschillende voorspellingen voor Ether ETF

Ondanks de opwinding zijn sommige marktanalisten sceptisch over de impact van Ether ETF’s. Wintermute, een bekende crypto market maker, verwacht dat ETH ETF’s in het eerste jaar tussen $ 3,2 miljard en $ 4 miljard zullen aantrekken. Dit is bescheiden vergeleken met de geschatte $ 32 miljard voor Bitcoin ETF’s. Dit betekent dat de instroom in ETH ETF’s ongeveer 10-12% van die in Bitcoin kan zijn.

Daarentegen biedt het crypto asset bedrijf ASXN een optimistischer beeld. Zij voorspellen maandelijkse instromen tussen $ 800 miljoen en $ 1,2 miljard in ETH ETF’s. ASXN verwacht ook dat de prijsimpact van ETHE-uitstromen minder dramatisch zal zijn door de introductie van Grayscale’s mini ETH ETF, wat de uitstroomdruk kan verlichten.

Lees meer over:
Ethereum ETFEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...