Cardano koers daalt 25% in twee weken: Kan ADA herstellen?

1396 totale weergaven
cardano koers

De Cardano koers heeft de afgelopen weken te maken gehad met een flinke daling van de prijs. In twee weken tijd is de waarde met 25% gedaald. De prijs beweegt zich binnen een patroon dat onzekerheid in de markt aangeeft. Hierdoor zoekt Cardano nu een stabiel niveau rond $ 0,33. Ook zijn er minder grote transacties en is de markt negatief gestemd. Maar kan de ADA koers weer gaan stijgen?

Effect van de markt op de Cardano koers

Gister daalde de Cardano koers met meer dan 10%. Er was een dreiging dat de prijs onder de belangrijke grens van $ 0,3 zou zakken. Deze daling werd veroorzaakt door een afname van 12% in de Japanse index en zorgen over een recessie in Amerika. Dit leidde tot een grote verkoopgolf in de cryptomarkt. Tijdens de Amerikaanse handelsuren nam de verkoopdruk iets af, waardoor crypto een klein beetje kon herstellen.

De grafiek van ADA laat een grote daling zien in de afgelopen twee weken. De prijs ging van $ 0,45 naar $ 0,308. Dit betekent een verlies van 31,5% en een daling van de marktwaarde tot $ 11.162 miljard. Deze daling heeft geleid tot een patroon met trendlijnen die uit elkaar lopen. Dit duidt op onzekerheid in de markt, zonder duidelijke richting van kopers of verkopers.

ada koers analyse

Kan ADA herstellen?

Als de verkoop in de markt doorgaat, kan de Cardano koers onder de onderste trendlijn van $ 0,28 zakken. Hierdoor kan de prijs nog eens met 15% dalen, tot er steun is bij $ 0,24. De bovenkant van de dalende trendlijn ligt momenteel rond $ 0,41. Momenteel staat de ADA koers volgens CoinMarketCap rond de steun bij $ 0,33. Mocht deze steun houden, zou de eerstvolgende stijging richting de trendlijn rond de $ 0.41 gaan.

De Global In/Out of the Money (GIOM) meter voor Cardano laat zien dat 28,1 miljard ADA-tokens ‘out of the money’ zijn, terwijl 5,7 miljard tokens ‘in the money’ zijn. Dit betekent dat veel investeerders verlies lijden, wat kan leiden tot paniekverkopen.

Sinds begin juli is het aantal grote transacties met Cardano sterk afgenomen. Het aantal transacties daalde van 6.500 naar 3.020, een afname van 56%. Deze daling in grote transacties kan betekenen dat grote investeerders minder interesse hebben of voorzichtiger zijn.

Lees meer over:
cardano koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...