Cardano CEO Charles Hoskinson: “Recessie in Japan is goed voor crypto”

3484 totale weergaven
japan crypto

De cryptomarkt heeft onlangs een sterke daling meegemaakt in minder dan 24 uur. De Bitcoin koers zakte van $ 60.000 naar $ 54.000, en Ethereum (ETH) daalde van $ 2.900 naar $ 2.300. Deze plotselinge daling werd veroorzaakt door verschillende onverwachte factoren. Onder andere een recessie in Japan draagt bij aan de dalende prijzen.

Waarom een recessie in Japan goed kan zijn voor crypto

Verschillende factoren droegen bij aan deze plotselinge marktcrash. De afnemende kans op een Trump-presidentschap, angst voor een recessie, een correctie op de aandelenmarkt, de afwikkeling van de Japanse Yen, toenemende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten, en de distributie van Mt. Gox activa.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1820324391235809306

Ondanks deze triggers zeggen ervaren handelaren en prominente figuren in de crypto gemeenschap het belang van vertrouwen in de markt. Charles Hoskinson, CEO van Cardano, geeft inzicht in de huidige marktdip. Hij denkt dat de korte termijn effecten veroorzaakt door Japan uiteindelijk ook andere markten, inclusief crypto, zullen beïnvloeden.

Hoskinson stelt dat terwijl traditionele markten op de lange termijn kunnen lijden, de sterke punten van crypto zullen zegevieren. Hij vergelijkt de moderne traditionele economie met een Ponzi-schema en ziet crypto als een uitweg.

Op Twitter zegt Hoskinson dat te veel geld printen de traditionele financiën zal vernietigen, waardoor crypto de uiteindelijke overlevende wordt. Hij benadrukt dat crypto’s het potentieel hebben om ons naar een betere wereld te leiden, afhankelijk van de toewijding en integriteit van crypto projecten. Hij stelt dat fiat valuta’s niet duurzaam zijn op de lange termijn, terwijl crypto dat wel is.

Kunnen we positief blijven over crypto?

Voorafgaand aan deze grote daling presteerde de crypto markt erg goed. Belangrijke punten zijn de lancering van Spot ETF’s door grote financiële instellingen, de optimistische vooruitzichten voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de crypto belangen van Morgan Stanley en BlackRock, en de BTC bezittingen van prominente financiële leiders.

Daarnaast voorspelt de CEO van VanEck een stijging van BTC prijzen, en blijft MicroStrategy onder leiding van Michael Saylor meer Bitcoin kopen.

Lees meer over:
Charles HoskinsonJapan

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...