De Ethereum koers heeft moeite met bijhouden van Bitcoin: Kan ETH stijgen?

918 totale weergaven
Ethereum koers bitcoin

Ondanks dat Ethereum nu ook op Wall Street te verhandelen is, blijft de koers achter bij die van concurrenten zoals Bitcoin en Solana. De Ethereum koers is ten opzichte van Bitcoin ook minder hard aan het dalen, waardoor veel mensen twijfelen aan de mogelijke groei van ETH tijdens deze bull run.

Ethereum’s positie in de markt ten opzichte van Bitcoin

Onlangs daalde de ETH/BTC conversiekoers naar 0,041, het laagste punt van dit jaar, volgens TradingView. Hoewel veel cryptomunten, inclusief Ethereum, sindsdien wat hersteld zijn ten opzichte van Bitcoin, is de koers nu 0,043.

Deze trend is verrassend omdat altcoins in bull markets vaak beter presteren dan Bitcoin. Dit zagen we eerder dit jaar bij altcoins zoals Solana en meme coins zoals PEPE en WIF, maar Ethereum deed niet mee in die stijging.

Financieel analist Wesley Kress zei op Twitter dat dit de lang geloofde dominantie van Ethereum in twijfel trekt. “Ethereum presteert slecht dit jaar en mensen beginnen te beseffen dat het misschien niet de toekomst is,” aldus Kress.

Verschillende meningen over Ethereum’s toekomst

Toch zijn er ook experts die denken dat deze negatieve voorspellingen overdreven zijn. Zij geloven dat tijd in het voordeel van Ethereum zal werken, vooral nu de nieuwe Ethereum spot ETF’s de kans krijgen om de markt te beïnvloeden.

Crypto influencer Crypto Kaleo merkte op dat er te veel hype was over de directe invloed van de ETF’s, gevolgd door onnodige angst en onzekerheid (FUD). Hij wees erop dat de Ethereum ETF’s nu twaalf dagen actief zijn, precies even lang als het duurde voordat Bitcoin na zijn ETF-lancering in januari een dieptepunt bereikte en herstelde.

Theoretisch gezien is de komst van ETF’s goed nieuws voor de Ethereum koers omdat het voor instellingen makkelijker wordt om in Ethereum te investeren.

Desondanks denkt Jonathan Bier, CIO van FarsideUK, dat de Ethereum ETF’s niet zo succesvol zullen zijn als die van Bitcoin. Hij legt uit dat veel van de groei zal komen van beleggers die hun bestaande Ethereum Trust aandelen omzetten naar ETF’s.

Volgens Bier kan het afbouwen van Grayscale’s Ethereum aandelen groter zijn dan bij Bitcoin, omdat beleggers rekening moeten houden met vermogenswinstbelasting bij de verkoop van hun Ethereum Trust aandelen.

Bier merkte ook op dat Ethereum beleggers minder trouw zijn dan Bitcoin beleggers en voortdurend op zoek zijn naar de nieuwste innovaties en technologieën.

Solana’s opkomst en Ethereum’s interesse

Dit jaar heeft Solana Ethereum ingehaald op belangrijke netwerkactiviteitsgebieden. Eind juli overtrof Solana Ethereum voor het eerst in totale transactiekosten.

Volgens CryptoQuant laten on-chain metrics zien dat de interesse in Ethereum afneemt vergeleken met Bitcoin. Bitcoin’s “realized capitalization”—een maat voor nieuwe investeerders—is dit jaar met $187 miljard gestegen, terwijl die van Ethereum met $127 miljard is gestegen.

“Bitcoin heeft Ethereum op sommige fundamentele netwerkgebieden overtroffen,” zegt Julio Moreno, hoofd van onderzoek bij CryptoQuant. Ook het aantal transacties op het Ethereum netwerk vergeleken met het Bitcoin netwerk is gedaald, evenals de ETH/BTC koers.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...