Pump.fun’s nieuwe $ 80 Beloning: Een oplossing voor memecoin rug pulls?

144 totale weergaven

De op Solana gebaseerde memecoin-producent Pump.fun biedt een nieuwe beloning van $80 in Solana (SOL) aan makers van tokens die hun tokens met succes lanceren op de gedecentraliseerde beurs Raydium, maar het is nog maar de vraag of dit genoeg zal zijn om “rug pulls” op de volatiele memecoin-markt te voorkomen.

Pump.fun biedt $ 80 beloning voor succesvolle tokenlanceringen

Pump.fun, een populaire memecoin deployer op de Solana blockchain, heeft een nieuw stimuleringsprogramma aangekondigd om het succespercentage van tokenlanceringen op zijn platform te verhogen.

Het platform zal nu memecoin-makers belonen met 0,5 Solana (ongeveer $80) als hun token zijn “bonding curve” voltooit en met succes gelanceerd wordt op de Decentralized Exchange (DEX) Raydium.

Nieuwe kostenstructuur van Pump.fun

In een poging om het voor makers makkelijker te maken om tokens te lanceren, heeft Pump.fun ook de $ 2 token deployment fee afgeschaft. In plaats daarvan wordt de vergoeding nu betaald door de eerste koper van het token, waardoor het voor makers gratis is om een nieuwe token op het platform te lanceren.

Deze verschuiving in de kostenstructuur is bedoeld om meer makers aan te moedigen om het platform te gebruiken zonder kosten vooraf.

Pump.fun bonding curve?

Pump.fun gebruikt een bonding curve-model om de liquiditeit van nieuw gelanceerde tokens te garanderen. De bonding curve verzamelt een deel van elke tokenaankoop en wijst dit toe aan de curve.

Zodra een token een market cap van $ 63.000 bereikt, wordt de bonding curve voltooid en wordt het token gelanceerd op Raydium met gegarandeerde liquiditeit.

Dit systeem is bedoeld als vangnet voor handelaren, zodat tokens altijd verkocht kunnen worden, zelfs als hun prijs aanzienlijk daalt.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Zal de $ 80 stimulans rug pulls voorkomen?

Hoewel de beloning van $80 een stap is om makers van tokens aan te moedigen om hun projecten uit te voeren, is het misschien niet voldoende om rug pulls te voorkomen – waarbij makers een project opgeven nadat ze fondsen hebben verzameld.

Vroege investeerders kunnen nog steeds tokens tegen een lage prijs kopen en ze met winst verkopen voordat de bonding curve voltooid is, waardoor latere investeerders met gedevalueerde tokens achterblijven. Zelfs nadat de bonding curve is voltooid, kunnen grote houders hun tokens nog steeds dumpen, waardoor de prijs daalt.

Samenvatting

Terwijl Pump.fun zich blijft ontwikkelen, zal het succes van het platform in het beteugelen van slechte praktijken op de memecoin-markt afhangen van de vraag of deze nieuwe stimulansen makers echt kunnen motiveren om duurzame projecten te lanceren.

Hoewel de beloning van $ 80 meer tokenlanceringen kan aanmoedigen, zal alleen de tijd leren of het effectief rug pulls kan voorkomen en meer stabiliteit kan brengen in de volatiele wereld van memecoins.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....