Cardano on-chain activiteit stijgt onverwachts: Wat de Chang Hard Fork zou kunnen betekenen voor ADA?

406 totale weergaven

Met de Chang Hard Fork in het vooruitzicht blijft het ecosysteem van Cardano zich uitbreiden, wat vragen oproept over de toekomstige marktprestaties en of deze toegenomen activiteit een voorloper zou kunnen zijn van een significante koersrally.

Een potentiële doorbraak voor Cardano?

De cryptocurrency markt maakt moeilijke tijden door. Sinds juli is de totale waarde van alle digitale activa gedaald van $ 2,7 biljoen naar $ 2,5 biljoen. In deze dalende markt is er niet veel spectaculaire beweging geweest, maar Cardano (ADA) vertoont tekenen van leven die kunnen wijzen op een komende ommekeer.

De blockchain van Cardano heeft volgens recente gegevens van de Cardano Foundation een duidelijke opleving in on-chain activiteit laten zien. Ondanks de algemene marktdaling groeit het gebruik van Cardano gestaag.

Wat is de Chang Hard Fork?

De Chang Hard Fork is een cruciale upgrade in de Cardano blockchain en markeert de overgang naar het Voltaire tijdperk, een fase die gericht is op het bereiken van volledige decentralisatie en het versterken van gemeenschapsgestuurd bestuur. Deze hard fork, die gepland staat voor eind juli 2024, introduceert verschillende belangrijke functies, waaronder de inzet van Delegate Representatives (DReps) om gedecentraliseerde besluitvorming te vergemakkelijken en de oprichting van de Cardano-grondwet om toekomstig bestuur te sturen.

Daarnaast verbetert de upgrade de schaalbaarheid, transactiesnelheden en beveiligingsprotocollen van Cardano, waardoor het netwerk efficiënter, veerkrachtiger en gebruikersgerichter wordt. Er wordt verwacht dat deze upgrade het ecosysteem van Cardano een aanzienlijke impuls zal geven, waardoor het gepositioneerd wordt als een toonaangevend platform voor ontwikkelaars en gebruikers.

Opmerkelijke cijfers

De statistieken van Cardano onthullen een interessante trend. Het aantal transacties op het netwerk steeg met 1,62% tot 94,6 miljoen. Hoewel dit een bescheiden toename lijkt, is elke groei opmerkelijk in een krimpende markt. Nog intrigerender is dat 37% van alle transacties smart contracts betrof, wat wijst op een toenemend gebruik van de meer geavanceerde functies van Cardano.

Deze groei in het gebruik van smart contracts wordt verder ondersteund door een stijging van 1,88% in het aantal Plutus-scripts, nu in totaal 6.659. Plutus is de programmeertaal die Cardano gebruikt voor het schrijven van smart contracts Deze toename suggereert dat ontwikkelaars actief blijven op het platform, en blijven bouwen ondanks de dalende markt.

Daarnaast steeg het aantal native tokens op Cardano met 1%, wat het totaal op 10,2 miljoen brengt. Dit wijst op een groeiend ecosysteem van projecten en toepassingen binnen de Cardano-omgeving. Tot slot zag het netwerk een lichte stijging van het aantal wallets tot 4,84 miljoen, wat wijst op een gestage instroom van nieuwe gebruikers.

ADA Prijs volgt de markt

Ondanks de positieve gegevens on-chain, is de prijs van ADA niet ontsnapt aan de algemene neergang van de markt. Net als andere digitale activa is de waarde van ADA aanzienlijk gedaald. Er is echter ook goed nieuws: in de afgelopen 24 uur is de prijs met bijna 3% opgeveerd naar $ 0,35.

Dit snelle herstel zou het onderliggende vertrouwen in ADA kunnen weerspiegelen. Dit snelle herstel zou het onderliggende vertrouwen in het project kunnen weerspiegelen, mogelijk aangewakkerd door de positieve statistieken on-chain.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Positieve ontwikkeling of niet?

De groeiende on-chain activiteit op Cardano is een positief teken, dat aantoont dat het ecosysteem zich blijft ontwikkelen, zelfs in moeilijke tijden. De toename in transacties, smart contracts en native tokens wijst op een levendige gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die betrokken blijven bij het potentieel van het platform.

De prijs van ADA blijft echter nauw verbonden met de algemene markttrend. Hoewel de recente prijsstijging bemoedigend is, is het nog te vroeg om te zeggen of dit een blijvende trend zal worden. De activiteit en de prijsbewegingen lijken op dit moment twee verschillende verhalen te vertellen.

Koersvoorspellingen opnemen voor Cardano (ADA)

Met de op handen zijnde Chang Hard Fork en de voortdurende ontwikkeling binnen het ecosysteem van Cardano, houden analisten het prijspotentieel van ADA nauwlettend in de gaten.

Gezien de huidige marktdynamiek en de technische upgrades aan de horizon, voorspellen sommige experts dat ADA voorbij de $ 0,50 zou kunnen breken als de bredere cryptomarkt stabiliseert en de groei van Cardano on-chain doorzet.

De introductie van on-chain governance door de Chang Hard Fork, gecombineerd met een toegenomen gebruik van smart contracts, zou de noodzakelijke katalysator kunnen zijn voor ADA om verder momentum te winnen. Het is echter cruciaal om voorzichtig te blijven, aangezien de cryptomarkt volatiel en onvoorspelbaar blijft.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....