Zorgt positieve economische data voor stijging in Bitcoin koers?

280 totale weergaven
bitcoin koers verwachting

De Bitcoin koers is vandaag weer omhooggegaan na een onrustige periode. Dit komt door positieve economische cijfers uit de Verenigde Staten en het idee dat Bitcoin nog steeds een goede bescherming biedt tegen inflatie. Kan de Bitcoin koers deze stijging doorzetten?

Dit is waarom de Bitcoin koers stijgt

Na een daling op vrijdag is de koers hersteld doordat beleggers weer vertrouwen krijgen. Door gunstige economische data, zoals lagere inflatie en sterke cijfers over de detailhandel in de VS, worden traders weer optimistisch over Bitcoin. Sommigen denken zelfs dat dit misschien het laatste moment is om Bitcoin tegen een lagere prijs te kopen.

Toch was de koers niet stabiel. Het aflopen van Bitcoin opties zorgde voor schommelingen en de “fear & greed” index van de cryptomarkt daalde van 29 naar 27, wat wijst op meer angst.

Positieve economische data geeft Bitcoin koers een boost

Recente ontwikkelingen, zoals stijgende verkoopcijfers en dalende inflatie in de VS, hebben de stemming onder beleggers verbeterd. Er is hoop dat de Amerikaanse centrale bank (FED) binnenkort de rente zal verlagen. Sommigen verwachten dat dit al in september kan gebeuren.

Volgens de CME FedWatch tool is er nu een kans van 71,5% op een renteverlaging van 25 basispunten in september, en een totale verlaging van 100 basispunten dit jaar. Ondanks dit optimisme bleven de Amerikaanse aandelenkoersen vrijdag stabiel, terwijl Bitcoin onder druk stond door verkooporders.

John Stoltzfus, hoofdstrateeg bij Oppenheimer, denkt dat de Fed mogelijk drie renteverlagingen doorvoert voor het einde van het jaar. Dit zorgt voor steun voor Bitcoin, want steeds meer beleggers zien het als een bescherming tegen inflatie. Onlangs deelde Elon Musk op social media zijn kijk op de Amerikaanse inflatie en mogelijke oplossingen.

Ook topmensen van Galaxy Digital en Coinbase zijn van mening dat Bitcoin een waardevolle investering kan zijn in onzekere economische tijden, wat de vraag verder versterkt.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...