Michaël van de Poppe: “Zakt de Bitcoin koers naar €48.000?”

341 totale weergaven
bitcoin koers

De Bitcoin markt blijft stabiel zonder duidelijke richting. Volgens Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe zou de Bitcoin koers echter flink kunnen dalen naar €48.000, afhankelijk van bepaalde factoren.

Waarom de Bitcoin koers kan dalen naar €48.000

In een recente post op X voorspelt van de Poppe dat een slechte inflatiecijfer (CPI) ervoor kan zorgen dat Bitcoin onder de €56.000 duikt en vervolgens verder zakt naar €48.000. Momenteel zit de koers rond de €56.000, maar om verder te stijgen moet het eerst door de weerstand tussen €60.000 en €61.000 breken. Daarna zou de koers kunnen stijgen richting het vorige record van €73.000.

De CPI-gegevens die op 14 augustus werden vrijgegeven, toonden een maandelijkse stijging van 0,2% in juli, met een jaarlijkse inflatie van 2,9%, precies zoals verwacht. Dit had geen grote impact op de markt, waardoor Bitcoin stabiel bleef. Het positieve nieuws is dat de inflatie lijkt af te nemen, wat ruimte biedt voor een mogelijke renteverlaging in september.

Ondanks dat de inflatiecijfers niet tegenvielen, blijft de voorspelling van van de Poppe relevant omdat de markt er momenteel bearish uitziet. FxPro’s senior analist Alex Kuptsikevich geeft aan dat de kans groter is dat Bitcoin met €5.000 daalt dan dat het met hetzelfde bedrag stijgt.

Een daling van €5.000 zou de koers onder het kritieke punt van €56.000 brengen, waardoor €48.000 in zicht komt. Analist Altcoin Sherpa voegt toe dat als Bitcoin niet door zijn huidige weerstand breekt, het waarschijnlijk in de €40.000 range zal belanden. Lukt het wel om door te breken, dan kan de koers richting €70.000 gaan.

Staat een bull run voor de deur?

Ondanks de onzekerheid zijn niet alle analisten negatief. Crypto expert Mikybull Crypto verwacht een “sterke en massieve rally” voor Bitcoin. Hij wijst erop dat de wereldwijde liquiditeitsindex, die sterk samenhangt met Bitcoin, onlangs door een twee jaar lange weerstand is gebroken. Dit zou kunnen wijzen op een komende stijging.

Mikybull Crypto gaf eerder al aan dat de bodem van Bitcoin bereikt was en verklaarde recent dat de koers kan oplopen naar €95.000 en zelfs €142.000 in de volgende expansiefase.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...