Goedemorgen Bitcoin: ‘Inflatie problemen gaan dieper dan je denkt’

232 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Recordhoogte Bitcoin hashrate: Miners verkochten massa’s BTC

Bitcoin miners ondervinden grote financiële problemen. Toen de Bitcoin koers kortstondig zakte naar $49.000, liepen ze aanzienlijke verliezen op. CryptoQuant meldt dat de Bitcoin hashrate is gestegen naar een recordhoogte van 627 exahashes per seconde (EH/s). Dit is een sterke verbetering na een daling van 8,5% in juli. Ondanks deze stijging blijft de Bitcoin koers onder de hoogste waarde ooit van $73.000 en schommelt rond de $60.000.

Peter Schiff: ‘Inflatie problemen gaan dieper dan je denkt’

Peter Schiff, een bekende Bitcoin-criticus, maakt zich zorgen over de stijgende inflatie in de Verenigde Staten. Hij zegt dat de oorzaak van deze inflatie niet alleen ligt bij de huidige president, maar ook bij het beleid van eerdere regeringen. Volgens Peter Schiff moeten we nog de volledige effecten van het beleid van president Biden voelen, wat betekent dat de inflatie mogelijk nog erger kan worden.

Grote NFT marktplaats ziet daling van 45% in maandelijkse bezoeken

SuperRare, een grote speler op de markt voor digitale kunst en NFTs, heeft een aanzienlijke daling van 45% in maandelijkse bezoeken op jaarbasis gemeld, wat de bredere trend van dalende NFT verkopen en wijdverbreide desinteresse in digitale kunstwerken weerspiegelt.

Uit gegevens van Statista blijkt dat SuperRare, een grote speler op het gebied van NFTs en digitale kunst, een aanzienlijke daling van 45% maandelijkse bezoekers op jaarbasis heeft gezien.

Wat betekent het dat Bitcoin loskomt van NASDAQ?

Bitcoin heeft lange tijd ongeveer dezelfde koers gevolgd als de NASDAQ, een belangrijke aandelenindex. Dit kwam vooral door de toenemende interesse van grote beleggers in cryptovaluta, wat zorgde voor meer geld in de markt. Maar nu lijkt dit verband losser te worden. Terwijl de NASDAQ blijft stijgen, laat de Bitcoin koers een zwakkere prestatie zien, wat erop kan wijzen dat de twee steeds minder verbonden zijn.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...