Ethereum whales zorgen voor nieuwe koersdaling van ETH

1040 totale weergaven
ethereum whale

Ethereum heeft de afgelopen maand een flinke koersdaling doorgemaakt. Op dit moment staat de ETH koers op $2.529, wat een kleine daling van 1% in de afgelopen 24 uur laat zien. Toch is de koers in de afgelopen week met maar liefst 5,52% gedaald, een trend die wordt veroorzaakt door de activiteit van Ethereum whales. Laat dit de ETH koers verder dalen?

Minder whale activiteit zorgt voor koersdruk

De recente koersdaling van Ethereum wordt vooral veroorzaakt door een afname in de handelsactiviteiten van deze whales. De afgelopen 30 dagen hebben deze grote investeerders veel minder transacties uitgevoerd, wat samenvalt met de scherpe daling van de ETH koers. Volgens gegevens van IntoTheBlock is het aantal dagelijkse Ethereum-transacties tussen $1 miljoen en $10 miljoen met 5% gedaald. Transacties boven de $10 miljoen zijn zelfs met 45% afgenomen.

Deze terugtrekking van whales heeft een negatief effect op de markt en zorgt voor extra druk op de koers. De netto flow van Ethereum bij deze grote houders is met 77% gedaald. Dit betekent dat zij meer verkopen dan kopen. Een daling in de netto flow vaak een teken dat de koers verder kan dalen, omdat de acties van whales vaak de markt beïnvloeden.

intotheblock eth transacties

Wat zeggen de marktindicatoren voor de ETH koers?

De afname in transacties door whales is een belangrijk signaal voor handelaren en investeerders. Wanneer whales zich terugtrekken, kan dit wijzen op grotere marktcorrecties. Hun acties kunnen ervoor zorgen dat kleinere investeerders ook gaan verkopen, wat de daling van de koers versterkt.

Daarnaast staat Ethereum’s Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator op het punt van een crossover, waarbij de MACD-lijn onder de signaallijn duikt. Dit wordt vaak gezien als een bearish signaal, wat betekent dat de huidige neerwaartse trend kan doorzetten. Handelaren zien dit vaak als een reden om te verkopen of winst te nemen, wat de koersdaling verder kan versnellen.

De toekomst van de Ethereum koers hangt af van of de verkoopdruk aanhoudt of dat er meer interesse komt om te kopen. Als de bearish trend doorzet, zou de koers kunnen zakken naar het niveau van $2.112, dat we op 5 augustus voor het laatst hebben gezien. Aan de andere kant, als de markt omslaat en er meer koopactiviteit is, kan de koers mogelijk herstellen naar $2.867.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...