ETH koers crasht, crypto expert voorspelt verdere daling naar $2k – waarom zakt Ethereum?

1994 totale weergaven
ethereum koers val
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Ethereum koers heeft een flinke crash te verwerken gekregen en experts voorspellen een verdere daling van de bekende cryptomunt tot $ 2000. Momenteel staat het met een koers van $ 2520 nog ver van deze grens af, maar door een ontbrekend sterk weerstandsniveau. 

Waar Ethereum de afgelopen jaren uitstekend presteerde, raakt het zo langzamerhand steeds meer waarde kwijt. Hierdoor groeit de dominantie van Bitcoin en zijn er steeds meer andere concurrenten die er op azen om een deel van de marktwaarde van Ethereum over te nemen.

Ethereum koers crasht

De Ethereum koers flirtte al met de grens van $ 4000 dit jaar, maar heeft sindsdien een zware periode achter de rug. Dit kwam vooral na het officieel lanceren van de Ethereum ETF’s, die op dit moment worstelen met het tradingvolume, terwijl BTC ETF’s wel miljoenen inflow zien.

Een deel van de verklaring voor de crypto crash is het ‘buy-the-rumour, sell-the-news’ effect, waarbij traders in aanloop naar een bepaalde lancering of ander evenement de cryptomunt inkopen, maar zodra het daadwerkelijk plaatsvindt de investering juist verkopen.

ethereum koers all time

Zoals je hierboven ziet zijn er in de geschiedenis van Ethereum vaker crashes geweest, waarbij vooral de crash in 2022 opvalt, toen de koers terugzakte tot net boven de $ 1000. Het staat dus nog altijd aanzienlijk hoger dan destijds, maar als de crash zich doorzet kan Ethereum dit jaar tot onder de $ 2000 zakken

ethereum koers crash

Qua weerstands- en ondersteuningsniveaus ziet het er niet goed uit voor de Ethereum koers. Er liggen tussen $ 2600 en $ 2800 vier grote weerstandsniveaus, waarbij het dus lastig wordt om snel stijgingen tot boven dit niveau te noteren.

Op het gebied van ondersteuning ziet het er ook niet positief uit, er zijn nog twee minimale ondersteuningsniveaus tussen de huidige koers en $ 2400. Het is hier vannacht al enkele keren doorheen gebroken, waardoor crypto experts ook verwachten dat de koers snel verder kan dalen, tot zelfs onder de $ 2000.

Overstappen naar andere altcoins?

Even geen risico lopen met Ethereum? Dan is dit het moment om je investering te verplaatsen naar andere altcoins. Hieronder vind je twee nieuwe altcoins die nog niet bij exchanges gelist staan, daardoor heb je geen last van een nieuwe crypto crash omdat de tokens nog een vaste prijs kennen.

Pepe Unchained (PEPU) – nieuw Pepe alternatief gaat viraal na introductie van eigen Layer 2 blockchain

Pepe Unchained is een nieuw Pepe alternatief dat al snel viraal wist te gaan door de introductie van zijn eigen Layer 2 blockchain. Deze Layer 2 oplossing is tot stand gebracht in een poging om de gebreken van Layer 1 blockchains op te lossen. Dit is dan ook de reden dat dit project de losgebroken versie van Pepe coin (PEPE) wordt genoemd die niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain en zijn gebreken.

Layer 1 blockchain zoals Ethereum hebben tegenwoordig steeds vaker te maken met gebreken zoals langzame transactiesnelheden en hoge transactiekosten. Hierdoor worden deze blockchains steeds minder interessant voor meme coin traders aangezien kleine transacties veel te duur zijn. Pepe Unchained vormt dan ook een ideale launchpad voor nieuwe meme coins.

Maar de blockchain van Pepe Unchained is niet de enige reden dat gebruikers ervoor kiezen om te investeren in dit veelbelovende project. Dit project biedt zijn gebruikers namelijk ook een staking systeem aan dat extra hoge rendementen met zich meebrengt. Zo zullen gebruikers die hun PEPU tokens vandaag nog vastzetten in aanmerking komen voor een APY van boven de 180%, ondanks dat er al meer dan 850 miljoen tokens zijn vastgezet.

De presale van Pepe Unchained heeft inmiddels al meer dan $ 10,9 miljoen aan vroege investeringen weten op te halen. Hiermee sprint deze presale door zijn verschillende fases heen en is er nu nog maar beperkte tijd te gaan tot deze presale ten einde loopt. Gebruikers zullen zich dus moeten haasten om in te stappen bij dit veelbelovende meme coin project.

 

The Meme Games (MGMES) – nieuwe crypto game maakt optimaal gebruik van de hype rondom de Olympische Spelen

De Olympische en Paralympische Spelen zijn misschien wel de grootste evenementen ter wereld. De hype die gepaard gaat met deze evenementen is nu ook overgestroomd naar een nieuwe crypto game: The Meme Games.

Binnen The Meme Games nemen meme karakters het tegen elkaar op in de strijd om een gouden medaille in wedstrijden die gelijk lopen aan de Olympische en Paralympische spelen. Op het moment dat gebruikers op het juiste meme karakter wedden zullen ze een aantrekkelijke beloning ontvangen.

Om mee te doen aan deze crypto game zullen gebruikers eerst de MGMES token moeten kopen. Zodra ze dit gedaan hebben zullen ze de keuze krijgen uit 5 verschillende meme karakters. Zodra ze het juiste meme karakter kiezen zullen ze een 25% bonus krijgen op hun initieel aankoop.

De presale van The Meme Games ging enkele weken geleden pas live, maar heeft nu al meer dan $ 400.000 aan vroege investeringen op weten te halen. De verwachting is dat deze presale snel uitverkocht gaat raken zodra de Paralympische spelen van start gaan. Er is dus geen enkele tijd te verliezen om te profiteren van de huidige lage prijs van $ 0,00935 per MGMES token.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
ETHEthereum koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...