Goedemorgen Bitcoin: SEC gaat in tegen plannen FTX

580 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

SEC wil terugbetalingen van FTX aanvechten: ‘SEC heeft het recht om transacties met crypto aan te vechten’

De Amerikaanse SEC heeft gewaarschuwd dat ze betalingen aan crediteuren van de failliete exchange FTX kunnen aanvechten als ze kiezen voor terugbetalingen met behulp van stablecoins, wat enorme woede oproept bij experts.

De Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) heeft in een brief van 30 augustus aan de United States Bankruptcy Court in Delaware via advocaten aangegeven dat, hoewel terugbetalingen aan crediteuren met stablecoins technisch gezien niet illegaal zijn, voorbehouden ze zich het recht om deze terugbetalingen aan te vechten die zijn gedaan met activa gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Bitcoin onderweg naar een nieuwe editie van Rektember?

Bitcoin is de maand september niet heel bullish begonnen, maar dat is geen unieke situatie. Kan de markt zich opmaken voor een nieuwe versie van “rektember” waarin de koersen hard dalen? Over het algemeen eindigt september in het rood, maar niet iedere analist verwacht ellende deze maand.

Afgaande op de onderstaande tabel van CoinGlass kunnen we de maand september niet met enorme verwachtingen ingaan. In vrijwel alle jaren eindigde bitcoin in het rood in september.

Vitalik Buterin verkocht sinds 2018 geen Ethereum

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, claimt dat hij sinds 2018 geen Ethers verkocht. De enige verkopen die hij deed, waren om projecten binnen het ecosysteem en goede doelen te steunen. Hij verkocht dus wel Ethereum, maar niet voor persoonlijk gewin, zo claimt Buterin.

We moeten echter niet vergeten dat Ethereum in 2015 al lanceerde en dat Buterin dus tot en met 2018 heeft verkocht. Tijdens de bullrun van 2017/2018 tikte de Ethereum koers al gigantische niveaus aan.

Tijdens die cyclus is hij dus al financieel onafhankelijk geworden en nu hoeft hij simpelweg niet meer te verkopen om te overleven. Wat dat betreft heeft hij ook wel makkelijk praten.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...