Gaan de Amerikaanse verkiezingen Bitcoin ETFs beïnvloeden?

526 totale weergaven
Gaan de Amerikaanse verkiezingen Bitcoin ETFs beïnvloeden?

Sinds hun start in januari trekken spot Bitcoin ETFs veel investeringen aan in de Verenigde Staten. Deze ETFs waren gelanceerd terwijl Joe Biden de leiding had in de Verenigde Staten. Joe Biden gaat echter opgevolgd worden door een nieuwe president. De strijd gaat momenteel tussen Donald Trump en Kamala Harris. Dus hoe kunnen de aankomende Amerikaanse verkiezingen de ETFs beïnvloeden? Gaan we nog meer ETFs zien, zoals een Solana ETF?

Effect van de Amerikaanse verkiezingen op crypto ETFs

De uitslag van de Amerikaanse verkiezingen kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van spot Bitcoin ETFs. Als een pro-crypto kandidaat wint, kan dit zorgen voor meer optimisme en groei in de markt.

Bijvoorbeeld, Donald Trump, die bekend staat als een ‘crypto President’, heeft vaak positieve uitspraken gedaan over Bitcoin. Zijn aanhangers geloven dat als hij wint, de crypto markt kan stijgen en misschien zelfs het vorige ATH van $73.000 kan overtreffen.

Op dit moment hebben Bitcoin ETFs al meer dan $50 miljard aangetrokken, en er wordt verwacht dat dit bedrag verder zal groeien.

Aan de andere kant is het niet duidelijk wat Kamala Harris van plan is met de cryptomarkt. Veel mensen denken dat zij de huidige koers van President Joe Biden zal volgen, wat betekent dat de regelgeving streng blijft.

Dit kan mogelijk voor uitdagingen zorgen, omdat de huidige regering vaak ETF-aanvragen heeft afgewezen en juridische strijd heeft geleverd met crypto bedrijven. Toch is er hoop dat ze een eigen, mogelijk mildere koers zal kiezen.

Succes van spot Bitcoin ETFs tot nu toe

Tot nu toe zijn spot Bitcoin ETFs erg succesvol geweest, met meer een totale market cap van meer dan $54 miljard volgens CoinGlass en meer dan 1.100 institutionele investeerders, zoals banken en grote bedrijven. Dit is veel meer dan andere traditionele beleggingsproducten.

Dit succes heeft ook geleid tot interesse in andere crypto ETFs, zoals spot Ethereum ETFs. Er zijn zelfs plannen voor Solana ETFs, maar deze stuiten nog op problemen vanwege het ontbreken van gereguleerde futures markten.

De komst van spot Bitcoin ETFs heeft de Bitcoin koers laten stijgen, waarbij de koers in het eerste kwartaal van 2024 boven de $73.000 kwam. Ondanks recente correcties, waarbij de koers onder de $60.000 is gezakt, blijft de invloed van traditionele investeerders belangrijk.

Sommige voorspellingen, zoals die van VanEck, suggereren dat Bitcoin in de toekomst kan groeien tot wel $2,9 miljoen per munt door institutionele adoptie. Anderen schatten dat de koers tegen het einde van het jaar richting de $100.000 kan gaan.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...