Netwerkactiviteit op Ethereum neemt toe: ETH koers klaar voor groei?

657 totale weergaven
|

Ethereum heeft afgelopen week een sterke stijging in activiteit gezien, waardoor de kosten op het netwerk met bijna 60% omhoog zijn gegaan. Ook de waarde van stablecoins op het Ethereum netwerk bereikte een record van 18 maanden, wat positief nieuws kan zijn voor de Ethereum koers.

Ethereum koers stijgt door vraag naar stablecoins

Op vrijdag steeg de Ethereum koers met 3%. Dit kwam mede door de stijgende kosten op het netwerk en de groeiende vraag naar stablecoins. Ethereum probeert op dit moment door een dalend wigpatroon heen te breken.

In de afgelopen dagen hebben Ethereum ETF’s twee dagen achter elkaar geld verloren, met Grayscale’s ETHE die $20,1 miljoen aan outflows noteerde. Dit kan te maken hebben met het lage activiteitsniveau in de zomer, een periode waarin de cryptomarkt vaak rustiger is. Maar nu steeds meer beleggers weer actief worden, kan dit sentiment snel omslaan.

Hogere netwerkactiviteit kan vraag naar ETH ETF’s verhogen

Volgens gegevens van IntoTheBlock zijn de kosten op het Ethereum netwerk met bijna 60% gestegen, wat laat zien dat er meer gebruik wordt gemaakt van Ethereum’s diensten en dApps. Als deze activiteit blijft toenemen, zou dit ook de vraag naar Ethereum ETF’s kunnen stimuleren, wat de koers verder omhoog kan duwen.

De totale waarde van stablecoins op het Ethereum netwerk is deze week gestegen naar $83,31 miljard. De laatste keer dat we zo’n stijging zagen, steeg de Ethereum koers naar een jaarhoogte van $4.093 in maart. Als deze trend doorzet, zou de koers opnieuw flink kunnen stijgen, omdat de vraag naar stablecoins vaak wijst op meer economische activiteit op het netwerk.

Technische analyse: Ethereum koers op doorbraak?

ETH probeert nu door een dalend wigpatroon te breken dat zich sinds eind juli heeft gevormd. Als dit lukt, kan de koers richting $3.366 gaan. Maar er zijn nog enkele weerstandspunten, zoals de 100-daagse en 200-daagse Simple Moving Averages (SMA), die de stijging kunnen tegenhouden.

Ethereum koers

Daarnaast stijgt de Relative Strength Index (RSI), die aangeeft dat de markt bijna overbought is. De Stochastic Oscillator (Stoch) bevindt zich al in de overbought zone, wat kan wijzen op een kleine prijsdaling op korte termijn. Volgens Coinglass data zou een daling naar $2.335 leiden tot liquidaties van futures posities ter waarde van $45,7 miljoen.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...