Peter Brandt voorspelt explosieve groei: Bitcoin kan in 2025 goud met meer dan 400% overtreffen

878 totale weergaven
bitcoin goud BTC koers prijs

De Bitcoin koers kan de komende maanden met meer dan 400% groeien ten opzichte van goud. Dat voorspelt de ervaren analist Peter Brandt volgens een technische analyse. Sinds het begin van bitcoin is de marktkapitalisatie van Bitcoin met een verbluffende 350.000% gestegen vergeleken met goud.

Nieuwe signalen wijzen erop dat BTC mogelijk aan de vooravond staat van een nieuwe lange prijsrally, wat wijst op hernieuwde kracht ten opzichte van het edelmetaal.

Bitcoin koers kan ruim 400% groeien

De BTC/GLD-ratio-grafiek vergelijkt de prestaties van beide activa en kan dienen als een barometer om de adoptiesnelheid van Bitcoin ten opzichte van goud te meten. Een stijging van deze ratio betekent dat Bitcoin het beter doet dan goud in termen van marktkapitalisatie, en omgekeerd.

Volgens de ervaren marktanalist Peter Brandt kan de Bitcoin-to-gold ratio in 2025 met meer dan 400% stijgen. Brandt baseert zijn zeer optimistische verwachting op een klassiek technisch patroon.

Dit patroon, bekend als de omgekeerde kop-en-schouders (inverse head-and-shoulders, IH&S), ontstaat wanneer de prijs drie opeenvolgende dalingen vormt, waarbij de middelste daling — het hoofd genoemd — dieper is dan de andere twee, die de linker- en rechterschouder worden genoemd. Het patroon vormt zich onder een gemeenschappelijke steunlijn, de neklijn genoemd.

Volgens de technische analyse lost een IH&S-patroon op wanneer de prijs boven de nek lijn uitkomt, vergezeld van een stijging in handelsvolumes. Hierdoor kan de prijs stijgen met een waarde die gelijk is aan de maximale afstand tussen de nek lijn en het diepste punt van het hoofd.

Toegepast op de BTC/GLD-ratio-grafiek, kan dit het opwaartse doel brengen naar ongeveer 123. Met andere woorden, de prijs van 1 BTC zou in 2025 gelijk kunnen zijn aan 123 ounces goud, een stijging van meer dan 400% vergeleken met 24 ounces op 22 september 2024.

Bitcoin ETF-markt zal naar verwachting groeien tot $220 miljard

Het is met name via snelle adoptie dat Bitcoin goud gaat inhalen. Vooral door institutionele beleggers en de introductie van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s), die de aanwezigheid van Bitcoin in beleggingsportefeuilles hebben vergroot.

De goedkeuring van Bitcoin-ETF’s heeft sinds januari 2024 geleid tot een instroom van meer dan $17,69 miljard, met voorspellingen dat de Bitcoin-ETF-markt tegen 2027 kan groeien tot maar liefst $220 miljard, op basis van de goud-ETF’s als benchmark.

Bovendien beweren experts zoals Anthony Scaramucci dat Bitcoin binnen het volgende decennium de marktkapitalisatie van goud zal overtreffen, waarbij hij BTC’s voordelen benadrukt, zoals schaarste en draagbaarheid.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...