Ervaren analist Matthew Sigel geeft hoopvolle verwachtingen voor Ethereum koers

688 totale weergaven

Matthew Sigel, een prominent crypto-analist van het hedgefonds VanEck, dat $ 101,9 miljard waard is, heeft belangrijke inzichten gedeeld die een vooruitzicht rijke toekomst voor Ethereum (ETH) suggereren.

Sigel’s analyse onthult dat Ethereum zijn dominantie in de layer-1 blockchain kosten markt langzaam herwint, van een laag marktaandeel van 9% eind augustus naar een aanzienlijke 40% eind september. Deze wijziging kan een belangrijk moment zijn voor investeerders in ETH.

Voor context vervolgt de expert dat het 20% aandeel in layer-1 kosten dat Ethereum in augustus genereerde, het laagste was sinds eind 2019.

Matthew Sigel Ethereum analyse 1

Ethereum-prijs kan de groei van 2019 weerspiegelen

Volgens Sigel zijn huidige marktomstandigheden sterk vergelijkbaar met die van 2019, toen de Ethereum-prijzen hun dieptepunt bereikten voordat ze een krachtige opwaartse trend begonnen. Hoewel Bitcoin en Solana in 2024 respectievelijk meer dan 50% en 40% zijn toegenomen, blijft Ethereum achter met een groei van slechts 16,86%, waarbij het merendeel van deze groei in het eerste kwartaal van het jaar plaatsvond.

Nu Ethereum zijn marktaandeel in transactiekosten terugwint, zou dit de basis kunnen leggen voor een mogelijke prijsstijging. Wanneer de geschiedenis zich herhaalt, zou Ethereum binnenkort een vergelijkbare opleving kunnen meemaken, waardoor dit een belangrijk moment is voor degenen die de prijsvoorspellingen van ETH nauwlettend volgen.

Investeerders die optimistisch zijn over Ethereum zullen dit waarschijnlijk beschouwen als een belangrijke verandering voor de nummer 1 altcoin.

Matthew Sigel Ethereum analyse 2

Ethereum trotseert whale-selloff en stijgt met 18% in 7 dagen.

De prijs van Ethereum is aanzienlijk gebleven, ondanks een aantal aanzienlijke verkopen door grote ETH-houders, die ook wel whales worden genoemd. In de afgelopen week steeg Ethereum met 18%, ondanks de aanhoudende verkoop van whales. De cryptovaluta bereikte maandag een piek van $ 2.687, wat de hoogste prijs in een maand betekent.

De huidige signalen van analisten zoals Sigel in combinatie met het vermogen van ETH om sterk te blijven ondanks de bearish activiteit van whales, wijzen erop dat Ethereum wellicht een belangrijke positieve prijsverandering kan verwachten in de nabije toekomst.

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...