Ethereum koers op weg naar $3.200: whales laten optimisme zien

585 totale weergaven
Ethereum koers op weg naar $3.200: whales laten optimisme zien

De Ethereum koers nadert opnieuw een belangrijk prijspunt. De koers zit momenteel rond de $2.700, een niveau dat veel aandacht trekt van investeerders. Dit prijspunt is zowel psychologisch als technisch belangrijk. Als het optimisme in de markt blijft groeien, bestaat de mogelijkheid dat de Ethereum koers door de $2.700 breekt en stijgt naar het volgende doel van $3.200.

Ethereum koers is aan het stijgen

Recentelijk heeft een grote Ethereum whale, die een paar maanden stil was, weer een aanzienlijke transactie uitgevoerd. Deze whale verkocht 12.979 ETH en maakte daarmee $34,3 miljoen winst. Oorspronkelijk had deze investeerder ETH gekocht voor slechts $7,07 per stuk.

Interessant is dat deze whale nog steeds 5.760 ETH hold, ter waarde van ongeveer $15,5 miljoen. Dit wijst erop dat grote investeerders geloven dat de koers verder zal stijgen, mogelijk richting $3.200.

Meer gebruikers op het Ethereum netwerk

Een ander positief teken voor Ethereum is de groei van het aantal Ethereum wallets. Dit betekent dat meer mensen in Ethereum investeren, wat een teken is van toenemende adoptie. Deze groei is vaak een positief signaal, omdat het laat zien dat meer mensen het netwerk van Ethereum gebruiken voor zaken als decentralized finance (DeFi) en andere blockchain-toepassingen.

De groei in het aantal wallets versterkt de verwachting dat de Ethereum koers naar $3.200 zou kunnen stijgen, vooral in de laatste maanden van het jaar. Deze periode staat erom bekend bullish te zijn voor de cryptomarkt, en Ethereum kan hiervan profiteren.

Een ander belangrijk signaal is de verandering in de Fear and Greed Index. Deze staat nu op een neutrale waarde van 50, wat een grote verbetering is vergeleken met de extreme angst die er was na de crash van 5 augustus.

De geschiedenis laat zien dat het beter is om in te stappen als de markt neutraal is, in plaats van te wachten tot er extreme hebzucht is, wat vaak een teken is van een markt die op zijn top staat.

Lees meer over:
Ethereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...