Ripple koers verwachting: XRP pumpt richting $0,70 – wat gaat Ripple doen deze week?

836 totale weergaven
XRP koers doorbreekt belangrijke weerstand: kan het naar $2,3 stijgen?
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Ripple koers is in de afgelopen zeven dagen met bijna 10% gestegen, waardoor het steeds dichter bij de grens van $ 0,70 komt. Kan XRP deze pump voortzetten en in het begin van oktober deze grens aanvallen? 

Vandaag komt de hele crypto markt nog maar moeizaam op gang, met veelal kleine dalingen de afgelopen uren. Ook XRP is in het afgelopen uur bijvoorbeeld 0,3% gedaald. Het kan een stilte voor de storm zijn, morgen begint de maand oktober namelijk, waarin er weer grote stijgingen verwacht worden.

Ripple koers stijgt richting grens van $ 0,70

De stijgingen van de Ripple koers vallen samen met nieuwe geruchten over de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC. Voor 7 oktober moet de SEC doorgeven of het in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter eerder dit jaar, en dat lijkt wel te gaan gebeuren.

Advocaat John Deaton liet zich al meermaals uit over deze rechtszaak en zo ook dit weekend. Hij ziet geen reden voor de SEC om in beroep te gaan tegen de uitspraak, maar dat ‘iemand zoals Gary Gensler dat dus zo maar eens wel kan doen’. Gary Gensler is de voorzitter van de SEC, en wordt niet bepaald geliefd binnen de crypto markt.

In deze enigszins onzekere week voor Ripple kan ook de Ripple koers erg volatiel blijven. Volgens technische analyse zijn er echter geen grote weerstandsniveaus die een stijging van de Ripple koers tot $ 0,70 in de weg staan.

ripple koers afgelopen week

Daar tegenover staan een aantal stevige ondersteuningsniveaus, waarvan de eerste te vinden is tussen $ 0,63 en $ 0,64. Nieuws rondom de rechtszaak kan een flinke invloed hebben en altijd voor een doorbraak van zo’n niveau zorgen, maar voorlopig lijkt de Ripple koers nog vrij stabiel te zijn.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Ripple koers verwachting oktober

Naast ontwikkelingen rondom de rechtszaak zijn er nog meer factoren die in oktober de Ripple koers kunnen beïnvloeden. Wat gaat Ripple doen met de verdere ontwikkeling van de eigen stablecoin en wordt deze wel goedgekeurd door de SEC?

RLUSD is de naam van Ripples eigen stablecoin die de koers van de dollar 1-op-1 volgt. Stablecoins worden in de crypto markt veel gebruikt door traders om sneller assets tegen elkaar te kunnen traden zonder steeds maar weer crypto om te moeten zetten naar traditionele valuta.

Ripple is sinds april bezig met de ontwikkeling van deze stablecoin en test het project sinds augustus. In de afgelopen dagen zijn er weer veel nieuwe RLUDS tokens gemint, zo zijn er in de afgelopen 48 uur zo’n 800.000 tokens bijgekomen, op zowel het Ethereum als XRP netwerk.

De ontwikkeling van stablecoins, en eventuele goedkeuring van de SEC, kan de waarde van Ripple verder doen opvoeren. Hoe meer stablecoins er gebruikt worden, hoe hoger de totale waarde van XRP zal worden, wat uiteindelijk ook te merken zal zijn in de Ripple koers.

ripple koers ma cross

Met de stijgingen van de afgelopen dagen staat de Ripple koers op het moment ver boven haar moving averages. In bovenstaande grafiek zie je de 50-daagse en 200-daagse moving averages, die op dit moment beide ver onder de huidige Ripple koers staan en daarmee een duidelijk koopsignaal afgeven.

Wat gaat Ripple doen deze week?

Ripple lijkt zich steeds beter te herstellen van de problemen die het in de afgelopen jaren heeft gekend met de hierboven beschreven rechtszaak. Nu deze afgerond is en Ripple niet terughoudend te werk gaat met nieuwe ontwikkelingen kan het zich verder herstellen, hoewel de all-time high van Ripple nog altijd ver uit bereik lijkt.

Deze werd in januari 2018, voor al het gedoe met de SEC, genoteerd op $ 3,84. Voor deze week is de verwachting dat de Ripple koers zich verder kan herstellen en de grens van $ 0,70 aan kan vallen. Voor de rest van het jaar is het ook afhankelijk van ontwikkelingen in de rest van de crypto markt.

Mocht er een bull run beginnen en een nieuwe ‘uptober’ plaatsvinden, zal de Ripple koers zonder al te veel problemen de grens van $ 1 kunnen passeren. Voor de lange termijn zijn er zelfs crypto traders die een koersdoel van $ 1000 voor XRP niet uitsluiten.

Naast Ripple zijn er meer interessante cryptomunten om nog voor de volgende bull run toe te voegen aan je portfolio. Hieronder vind je twee nieuwe cryptomunten die te koop zijn in een presale, waardoor je nog kan investeren voordat de tokens officieel beschikbaar zijn bij crypto exchanges.

Pepe Unchained – Nieuwe pepe meme coin krijgt belangrijke update

Pepe Unchained blaast de bekende pepe meme nieuw leven in door het een eigen Layer-2 blockchain te geven. Deze tweede laag op Ethereum biedt de nieuwe $PEPU token voordelen als snellere en goedkopere transacties, maar ook de kans aan ontwikkelaars om zelf op deze Layer-2 chain hun applicaties te ontwikkelen.

De token heeft al bijna $ 16,5 miljoen opgehaald in de presale die via hun eigen website aangeboden wordt. Je kunt daar tokens kopen met ETH, USDT en BNB om ze vervolgens direct vast te zetten in een staking pool, zo kun je een jaarlijkse rente tot wel 130% verdienen.

Crypto All-Stars – Stake al je meme coins in de MemeVault

Het project van Crypto All-Stars staat al eventjes in de watchlist van veel meme coin traders; het komt namelijk met een unified staking protocol waarmee je alle bekende meme coins gemakkelijk op één plek kunt staken. Hiervoor krijg je de native token van het project, $STARS, uitgekeerd als beloning.

Presal Crypto All Stars MemeVault staking platform

Door nu alvast $STARS tokens te kopen in de presale kun je profiteren van een stijgende prijs zodra de token gelist wordt bij exchanges, maar het biedt je ook in de MemeVault een voordeel. Hoe meer $STARS tokens je bezit, hoe hoger de beloningen zijn die je ontvangt over de gestakete tokens.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...