Ethereum’s stijgende staking yields: aantrekkelijker dan Amerikaanse rente?

867 totale weergaven

De staking yields van Ethereum (ETH) kunnen binnen de komende jaren hoger worden dan de Amerikaanse rentevoeten.
Dit zou voor een sterke prijsstijging kunnen zorgen en het voor investeerders aantrekkelijker maken om hun ETH vast te zetten.
Ondanks recente onzekerheid door de verkoop van grote hoeveelheden ETH door whales, blijft het lange termijn-potentieel voor Ethereum positief.

 

Waarom Ethereum staking aantrekkelijker kan worden dan traditionele investeringen

Momenteel leveren de staking yields van Ethereum zo’n 2,3 % op.

 

ETH staking opbrengst. Bron: Coinbase / StakingRewards


Maar er zijn twee redenen waarom deze opbrengsten naar verwachting zullen stijgen: de verwachte daling van de Amerikaanse rentetarieven en de toenemende transactiekosten op het Ethereum-netwerk.
De Federal Reserve zal naar verwachting de rentes verlagen, met een waarschijnlijke kans dat deze onder de 3,5% zullen komen tegen eind 2025.
Dit kan ervoor zorgen dat het staken van ETH winstgevender wordt dan veel traditionele investeringen met lage risico’s.
Bovendien stijgen de transactiekosten op het Ethereum-netwerk, wat leidt tot hogere beloningen voor stakers en daarmee het rendement op staking verbetert.

Meer transactiekosten betekent hogere opbrengsten voor validators.
Dit maakt het staken van ETH lucratiever naarmate de activiteit op de blockchain groeit.
Als deze trends zich doorzetten, kunnen de staking-yields op Ethereum in 2025 dus hoger zijn dan de Amerikaanse rentevoeten, wat het nog aantrekkelijker maakt voor investeerders die op zoek zijn naar stabiele rendementen.

 

Groei in staking en het optimistische toekomstbeeld voor ETH

De groei van gestakede ETH is indrukwekkend: in september 2024 stond er al meer dan 34,2 miljoen ETH vast, een toename van bijna 35% ten opzichte van het jaar daarvoor.
Dit laat zien dat steeds meer investeerders vertrouwen hebben in het Proof-of-Stake-model van Ethereum, zelfs nadat unstaking mogelijk werd na de Shapella-upgrade.
Spelers zoals Lido, dat bijna 29% van alle gestakede ETH beheert, en nieuwe protocollen zoals EigenLayer, bieden meer flexibiliteit en rendement, wat stakers aantrekt en de veiligheid van het netwerk verbetert.

 

ETH Staking Percentages. Bron: Dune

 

Hoewel whales onlangs grote hoeveelheden ETH hebben verkocht, wat wat onzekerheid veroorzaakte in de markt, blijft het langetermijnperspectief rooskleurig.
VanEck, een grote investeringsfirma, voorspelt dat de prijs van Ethereum tegen 2030 kan stijgen tot wel $22.000. Deze verwachting is gebaseerd op Ethereum’s sterke rol binnen de DeFi-markt en de toenemende populariteit van staking.
Ondanks korte termijn volatiliteit lijkt de toekomst voor Ethereum-stakers dus veelbelovend, met hogere opbrengsten en een groeiende waarde van ETH zelf.

Lees meer over:
ETH stakingEthereum

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...