Bitcoin koers na crash alsnog klaar voor nieuwe stijgingen?

900 totale weergaven
Is de Bitcoin koers klaar voor doorbraak? $70.000 in zicht

Als we de pseudonieme analist Rekt Capital mogen geloven, dan maakt bitcoin zich momenteel op voor een uitbraak. In zijn nieuwsbrief zegt Rekt Capital dat bitcoin er bullish uitziet op de weekgrafiek en binnenkort weleens naar de koers van 67.000 dollar kan uitbreken. Die uitspraken deed hij echter voor de geopolitieke ellende van gisteren, waarna de koers flink daalde.

Bitcoin koers na crash, maar toch een goede start van oktober?

“Bitcoin vormde recent een nieuwe higher high en wist een weeksluiting boven de 64.300 dollar te genereren, wat in augustus nog een belangrijke weerstand vormde voor de koers. Nu moet bitcoin die oude weerstand in een steunpunt op de grafiek proberen om te toveren”, aldus Rekt Capital.

Dat proces lijkt nu wat vertraging op te lopen door de Iraanse raketaanval op Israël. Al is het nog maar de vraag in hoeverre dat een rol speelt bij de koersdalingen van bitcoin. Mensen hebben er een handje van om verbanden te leggen en verhalen te verzinnen als verklaring voor koersbewegingen op de markt. Het kan natuurlijk ook gewoon een daling zijn, want bitcoin zag er de afgelopen dagen al wat zwakker uit.

Bitcoin, het grote plaatje oogt bullish

Met name als Rekt Capital naar het grote plaatje kijkt voor bitcoin is hij bullish. Op de kwartaalkaart van bitcoin zien we dat de digitale munt het afgelopen kwartaal een succesvolle hertest van de 58.696 dollar maakte.

Image

Dit lijkt een solide bodem te vormen, waar Bitcoin de komende maanden van kan opveren. Of dat inderdaad zal gebeuren is een tweede. Dat hangt allemaal af van de verdere ontwikkeling van de markt en de macro-economische situatie, met name in de Verenigde Staten. Als de Amerikaanse economie overeind kan blijven en de Amerikaanse centrale bank de renteverlagingen blijft doorvoeren, dan kan ons nog een bullish periode te wachten staan met de markt.

Wat dat betreft worden de komende dagen belangrijk, want die staan bol van de data over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoers

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....