Ripple nieuws: XRP koers daalt met 15% door SEC vs Ripple rechtszaak

560 totale weergaven
ripple-vs-sec-rechtszaak
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Gisteren werd duidelijk dat de SEC een hoger beroep gaat aantekenen in de zaak tegen Ripple. Eerder dit jaar werd hier een uitspraak in gedaan die grotendeels in het voordeel van het crypto bedrijf uitviel, waar de toezichthouder het logischerwijs niet mee eens was. 

Nadat duidelijk werd dat het hoger beroep dan toch echt gaat gebeuren, is de Ripple koers flink gedaald. In totaal is het in de afgelopen week zo’n 15% van de waarde kwijtgeraakt en het staat momenteel op $ 0,526.

Ripple nieuws: Hoger beroep van de SEC

De SEC moest voor 7 oktober aangeven of het in hoger beroep ging, en dat heeft het gisteren dus laten weten. Zij zijn van mening dat de uitspraak niet volledig was. Ripple kreeg een boete van $ 125 miljoen, terwijl de SEC aan het begin van de rechtszaak een boete van $ 2 miljard eiste.

Inmiddels duurt de rechtszaak al jaren; op 21 december 2020 werd de rechtszaak tegen Ripple Labs en de directeurs Brad Garlinghouse en Chris Larsen gestart. Vanaf dat moment startte het getouwtrek tussen de toezichthouder en Ripple over de simpele vraag of de XRP-token als effect gezien moet worden of niet.

De uitspraak volgde augustus dit jaar, waarin de rechter aangaf dat XRP niet als effect bestempeld kan worden, maar wel een boete van $ 125 miljoen moest betalen voor het ongereguleerd verkopen van de token aan groet Ameirkaanse instanties.

Deze uitspraak werd in de crypto markt vooral uitgelegd als overwinning voor Ripple, de relatief lage boete vergeleken met de eis zorgde niet voor grote problemen en de Ripple koers steeg dan ook flink.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Ripple koers daalt deze week

De Ripple koers stond een aantal dagen geleden nog boven de $ 0,65, maar zakte na het nieuws over het hoger beroep terug richting de grens van $ 0,50. Deze grens heeft het nog niet getest, waardoor het nu rond de $ 0,52 schommelt.

In de afgelopen 24 uur is de Ripple koers zich weer iets aan het herstellen, met een stijging van bijna 3%. Het tradingvolume is echter met 48% gedaald en dat kan voorafgaand aan het weekend wel eens voor verdere dalingen zorgen.

ripple koers 7 dagen

De daling van de Ripple koers doorbrak meerdere ondersteuningsniveaus in korte tijd, waardoor er de afgelopen dagen weinig zekerheid was bij traders. Inmiddels lijkt er een nieuwe ondersteuning te zijn ontstaan rond het $ 0,51 niveau.

Aan de bovenkant ondervindt de Ripple koers voorlopig nog geen weerstand. Mocht het tradingvolume dit weekend weer aantrekken en de markt de stijging doorzetten die het sinds vannacht voorzichtig in heeft gezet, kan Ripple zonder al te veel problemen terug stijgen richting $ 0,58. Daarna krijgt het wel met meerdere weerstandsniveaus te maken.

Ondertussen blijft het project wel werken aan nieuwe ontwikkelingen voor de token. Zo zorgde het deze week nog voor meer grensoverschrijdende betalingen in Brazilië door een nieuwe samenwerking.

Portfolio diversificeren voor de Ripple rechtszaak

Door het hoger beroep begint het hele spel tussen Ripple en de SEC opnieuw, waardoor ook de Ripple koers de komende tijd onder druk zal blijven staan. Om hier op in te spelen kun je het best je portfolio uitbreiden met andere coins om je zo te beschermen tegen een dalende Ripple koers.

Hieronder vind je twee nieuwe cryptomunten die deze druk niet ervaren omdat ze nog niet op de markt beschikbaar zijn. Beide coins worden aangeboden in een presale om zo vroege investeerders de kans te geven te investeren in de tokens tegen een voordelig tarief.

Pepe Unchained – De Pepe meme in gloednieuw project

Met het Pepe Unchained project komt er een nieuwe Pepe meme coin op de markt. Het project pakt het anders aan dan veel andere meme coins, doordat het de token niet direct op een andere blockchain ontwikkeld, maar een plekje geeft op een eigen layer-2 blockchain.

Door Pepe Unchained een eigen blockchain te geven worden hier alleen $PEPU tokens op verhandeld en kun je alle transacties gemakkelijk in zien via een blockexplorer. Daarnaast zullen transacties aanzienlijk sneller en goedkoper verstuurd worden.

Op de layer-2 chain kunnen ontwikkelaars ook hun eigen applicaties ontwikkelen. Zo is er bijvoorbeeld al een eigen decentrale exchange aangekondigd die op de $PEPU chain gebouwd wordt.

De tokens van Pepe Unchained zijn verkrijgbaar in een presale waar al een indrukwekkend bedrag van meer dan $ 17 miljoen is opgehaald. Je koopt de tokens door ETH, USDT of BNB in te ruilen vanuit je crypto wallet, die je gemakkelijk met de website kunt koppelen.

Crypto All-Stars – Revolutionaire MemeVault op komst

Crypto All-Stars is een nieuwe meme coin die een eigen staking protocol heeft ontwikkeld wat we nog niet eerder op deze schaal hebben gezien. Het gaat namelijk niet om een staking protocol voor de $STARS token zelf, maar het wordt een ‘Unified Staking Protocol’ waarmee traders al hun meme coins tegelijk vast kunnen zetten.

Dit komt tot uiting in de MemeVault en daar krijg je uitbetaald in $STARS tokens. Deze uitbetaling is natuurlijk op basis van het aantal tokens dat je vastzet, maar wordt nog eens extra verhoogd als je ook $STARS tokens hold.

Presal Crypto All Stars MemeVault staking platform

De presale van Crypto All-Stars genereert al veel aandacht en staat op het punt om de grens van $ 2 miljoen te doorbreken. Meedoen met de presale kan via de website van het project, waar je naast bekende cryptomunten ook meme coins als DOGE, Shiba Inu, FLOKI en PEPE in kan ruilen tegen de $STARS token.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...