Kan Ripple’s XRP koers snel herstellen na daling van 16% in één week?

689 totale weergaven

De XRP koers is de afgelopen tijd flink gedaald, van $0,64 naar $0,53, wat neerkomt op een daling van 16%. Ondanks deze terugval lijkt de altcoin van Ripple klaar om te herstellen. Een belangrijke groep lange termijn beleggers kan hierbij een belangrijke rol spelen. Het herstel van XRP hangt sterk af van het doorbreken van belangrijke weerstandsniveaus en de steun van deze investeerders. Tot waar kan de XRP koers stijgen?

Market Value to Realized Value is positief voor Ripple

Om te begrijpen hoe XRP ervoor staat, kijken we naar de Market Value to Realized Value (MVRV) Long/Short Difference indicator. Deze indicator geeft inzicht in het sentiment van beleggers.

Normaal gesproken betekent een negatieve waarde dat short-term beleggers winst maken, wat een bearish (negatief) signaal is. Maar bij XRP blijft de indicator positief, wat een goed teken is. Dit betekent dat lange termijn beleggers nog steeds winst maken.

XRP MVRV Long:Short Difference.

Technische signalen laten een omslag zien voor XRP koers

Naast het beleggerssentiment laten ook technische indicatoren hoopgevende signalen zien. De Relative Strength Index (RSI) van XRP is de afgelopen 48 uur licht gestegen. Dit betekent dat de bearish druk, die de koers naar beneden heeft gehaald, afneemt.

Deze afname van de bearish druk is belangrijk omdat het ruimte kan geven voor een bullish (positieve) beweging. Als dit zo doorgaat, kan de XRP koers mogelijk herstellen van de recente verliezen.

De RSI geeft aan dat de markt langzaam aan het draaien is van een bearish naar een bullish houding. Als deze positieve trend aanhoudt, kan dit een prijsstijging in gang zetten, wat XRP kan helpen zijn eerdere waarde terug te krijgen.

Belangrijke koersniveaus voor XRP

Op dit moment staat de XRP koers op $0,5326, na de daling van 16% in een week volgens CoinMarketCap. De altcoin heeft steun gevonden bij het 38,2% Fibonacci Retracement niveau, wat overeenkomt met de $0,52. Dit is een belangrijk punt om de koers omhoog te helpen.

De volgende belangrijke weerstand ligt rond $0,55, bij het 50% Fibonacci Retracement niveau. Als XRP deze grens weet te doorbreken, kan de koers stijgen naar $0,59.

Als het echter niet lukt om door de $0,55 te breken, kan het bullish vooruitzicht wegvallen. In dat geval kan de koers een tijdje blijven schommelen tussen $0,52 en $0,55, waardoor een herstel langer op zich laat wachten.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...