Ripple koers verwachting: XRP daalt verder richting $0,50 support – waarom zakt Ripple?

843 totale weergaven

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

In de afgelopen week heeft XRP een behoorlijke daling doorgemaakt en het worstelt momenteel om boven de $ 0,50 support te blijven. Tikte het een week geleden nog de $ 0,66 aan, vandaag zit de XRP koers 16,2% lager op $ 0,54080. Waarom zakt Ripple?

Net als bij andere cryptocurrencies, werd de daling ingezet na de spanningen in het Midden-Oosten, maar daar kwam voor Ripple nog bij dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in hoger beroep is gegaan waardoor het onduidelijk is wat de Ripple koers op de lange termijn gaat doen.

De uitspraak van de rechtbank was dat Ripple een boete van $ 125 miljoen zou krijgen, maar de SEC, die meer dan $ 1,3 miljard aan penalty’s eist van Ripple Labs, is het niet met de uitspraak eens en gaat dus in hoger beroep.

Theoretische vooruitzichten van de Ripple koers

Volgens sommige analisten zijn de recente dalingen voor XRP, maar tijdelijk omdat de daling niet komt doordat XRP een zwakke coin is, maar met name veroorzaakt wordt door factoren van buitenaf. Volgens hun blijft XRP dus een cryptomunt met toekomst.

De reden dat velen geloven dat XRP zich hieruit zal worstelen is vanwege het feit dat XRP een belangrijke rol speelt in de technologieën van Ripple voor internationale betalingen en Ripple zelf blijft zich ontwikkelen en verder groeien. Zo hebben we vorige week kunnen zien hoe Ripple samen met Mercado Bitcoin in Brazilië een nieuwe efficiëntere betalingstechnologie op de markt brengt.  

Aan de andere kant is er ook twijfel of Ripple’s XRP koers zich nog kan herstellen. Vooral vanuit kritische hoeken wordt er gedacht dat de XRP-aanhangers wachten op een bull die er nooit zal gaan komen.

Dit heeft er met name mee te maken dat de SEC er nu voor gekozen heeft om in hoger beroep te gaan, maar lijkt het erop dat de SEC een meeting gepland heeft staan om tot een settlement te komen met Ripple.

Als de beide partijen er met deze meeting uitkomen, dan kan dat positief gaan uitwerken op de Ripple koers.

 

Technische analyse van de Ripple koers verwachting

Op het moment van schrijven zien we dat de Ripple koers op $ 0,54080 staat en Ripple daalt al vanaf vorige week maandag. Op vrijdag zien we echter dat de koers zich begint te stabiliseren en worstelt om boven het support van $ 0,50 te blijven.

De Ripple koers staat dus op een cruciaal punt, waarbij het nu mogelijk een stijging gaat inzetten of juist weer gaat dalen. Mocht het stijgen dan zien we, op basis van eerdere cruciale XRP punten, weerstand op $ 0,55940 en mocht het daaruit weten te breken, dan zit de volgende weerstand op $ 0,58750.

XRP koers, TradingView
XRP koers, bron TradingView

Mocht het toch weer een daling gaan inzetten door de onzekerheid omtrent de koers, dan zien we directe support op $ 0,52931. Hier heeft het al een tijdje omheen geschommeld, dus het is mogelijk dat het deze worsteling nog verliest en dan inderdaad richting het support van $ 0,50 daalt.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Terwijl Ripple daalt, halen crypto presales grote opbrengsten binnen

Terwijl XRP-investeerders in spanning afwachten wat er nu met de rechtzaak met de SEC gaat gebeuren, zien andere investeerders hoe de rest van de markt weer aan het opkrabbelen is. Bitcoin, die vorige week nog even onder een koers van $ 60.000 belandde, handelt nu weer op $ 63.620 en trekt daarmee de rest van de crypto markt mee omhoog.

Ondertussen gaat er ook veel aandacht naar nieuwe cryptomunten met innovatieve ideeën die een zeer succesvolle presale neerzetten.

Pepe Unchained – Met efficiënte L2 blockchain

Ripple introduceerde onlangs een nieuwe technologie om transacties efficiënter en goedkoper te maken, maar ook meme coins zetten dergelijke prestaties neer. Pepe Unchained ($PEPU) heeft namelijk een eigen L2 blockchain ontwikkeld die bovenop het Ethereum-netwerk gebouwd is. Hiermee gaan transacties 100x sneller en zijn de fees lager.

Pepe Unchained heeft hiermee een ecosysteem gecreëerd waarmee het een bridge is met ETH, maar ook een eigen meme coin launchpad heeft, een gedecentraliseerde exchange biedt en daarnaast ook een eigen block explorer introduceert.

Het project heeft vele investeerders getrokken door de hoge staking rewards die grotendeels geboden konden worden door de efficiëntie van het project. Maar het trekt het meeste bekijks door de vele mogelijkheden die de eigen blockchain biedt, zoals het feit dat developers binnenkort mogen bouwen op de L2 en daar zelfs $PEPU tokens mee verdienen.

Het project heeft al $ 17.8 miljoen opgehaald tijdens de presale en je hebt de mogelijkheid nog om mee te doen voordat de coin straks op de exchanges komt. Je koopt een $PEPU token op dit moment voor $ 0,00993.

Flockerz – Vlieg mee naar Flocktopia waar je tokens krijgt met jouw stem

XRP heeft een sterke community, maar wellicht wensen zelfs de grootste Ripple fans wel eens dat ze het zelf voor het zeggen hadden. Flockerz ($FLOCK) is een nieuw crypto project die het concept “decentralisatie” erg serieus neemt. Hier heeft het volk het namelijk voor het zeggen.

Flockerz introduceert namelijk het Vote-To-Earn systeem waarbij elke beslissing wordt neergelegd bij de community, ofwel de flock. Als investeerder heb je dus invloed op het project waar je zelf in geïnvesteerd hebt. Elke keer dat je je stem uitbrengt, krijg je daar ook nog eens $FLOCK tokens voor.

Wie niet zo van het stemmen is, maar liever een passief inkomen vergaard, die kan genieten van de hoge staking beloningen die over de komende twee jaar uitbetaald zullen worden. Op dit moment staat de APY op 3822%. Hoe langer je wacht, hoe lager deze APY zal zijn, dus als je interesse hebt, wacht dan niet te lang.

Op dit moment heeft het project in de korte tijd dat de presale live is, al $ 495.024 opgehaald. Een $FLOCK token kost op dit moment $ 0,0057012 per stuk, dus je hebt al 10.000 voor ongeveer $ 57. Investeer in deze coin als je invloed wilt hebben op je investering, wilt genieten van hoge staking beloningen en onderdeel wil zijn van een sterke community.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...