“Bitcoin koers gaat éérst nog dalen voordat de bull run begint”

798 totale weergaven
bitcoin btc koers |

Een veel gevolgde crypto-analist gelooft dat de Bitcoin (BTC) koers klaar is voor nog een liquidatie-evenement voordat er een nieuwe bull run begint.

Bitcoin bulls liquidatie

Handelaar Justin Bennett vertelt aan zijn 112.400 volgers op het sociale mediaplatform X dat de heatmap van Bitcoin koers suggereert dat BTC-bulls long posities hebben opgebouwd bij $57.000. Een long positie in de financiële wereld, en specifiek in cryptocurrency of aandelenhandel, betekent dat een handelaar verwacht dat de waarde van BTC zal stijgen.

De crypto-strateeg denkt dat de markt waarschijnlijk de liquiditeitszone zal opzoeken om degenen die te vroeg waren eruit te schudden, voordat BTC een grote opwaartse beweging maakt.

“De omvang van de BTC-lange liquidaties bij $57.000 is véél groter dan de shorts die we zagen liquideren bij $63.000. Het is jammer als Bitcoin deze eruit haalt voordat de echte rally begint. Ik voorspel meer zijwaartse bewegingen van een markt die al zeven maanden zijwaarts beweegt.”

Kijkend naar de grafiek van de Bitcoin koers, zegt Bennett dat de daling naar $57.000 is te bevestigen zodra BTC zijn directe steunniveau doorbreekt. “Markten houden van symmetrie, en dit sluit perfect aan bij die Bitcoin-lange liquidaties bij $57.000. Het snijdt ook de BTC-trendlijn van september 2023. De trigger voor deze beweging is een aanhoudende doorbraak onder $62.300.”

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $62.139, net iets onder het belangrijkste gebied van de handelaar. Eind september voorspelde Bennett dat een grote rally naar $70.000 zou volgen na de correctie naar $57.000. “De omstandigheden zijn gunstig voor het opruimen van de BTC-lange posities van $57.000-$58.000, voordat het $68.000-$70.000-liquiditeitsdoel wordt bereikt. Ongeldigverklaring bij een aanhoudende doorbraak boven $65.000.”

Wat zeggen andere analisten? De Nederlandse analist Michaël van de Poppe verwacht een test bij $61.500 zodra de FOMC Minutes bekend zijn. Dat zijn de notulen van de Federal Open Market Committee van de laatste FOMC vergadering medio september. Ze bevatten waardevolle inzichten over de economische omstandigheden en de monetaire beleidsbeslissingen van de Federal Reserve, inclusief signalen over toekomstige renteverhogingen of -verlagingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...