Bitcoin-ETF’s zien sterke instroom ondanks marktturbulentie

500 totale weergaven
|

 

Amerikaanse Bitcoin ETF’s zagen een indrukwekkende netto-instroom van $ 235 miljoen over twee dagen, wat duidt op hernieuwde institutionele interesse ondanks aanhoudende marktturbulentie.

Institutionele interesse herleeft

Spot Bitcoin ETF’s in de V.S. hebben de afgelopen twee dagen een opmerkelijke instroom van $ 235,19 miljoen gezien, waarmee ze de bredere marktturbulentie hebben getrotseerd. FBTC van Fidelity trok $ 103,68 miljoen aan nieuw kapitaal aan en IBIT van BlackRock volgde op de voet met $ 97,88 miljoen. Andere ETF’s zoals Bitwise’s BITB en Ark/21Shares’ ARKB zagen respectievelijk $ 13,09 miljoen en $ 12,63 miljoen instromen.

Deze hernieuwde belangstelling van beleggers heeft de handelsvolumes van Bitcoin ETF’s omhoog gedreven en bereikten maandag $ 1,22 miljard, een stijging ten opzichte van $ 1,19 miljard afgelopen vrijdag. Interessant is dat terwijl Bitcoin-gerichte ETF’s zijn gestegen, Amerikaanse spot Ethereum ETF’s een stagnatie hebben laten zien, met nul instromen op maandag.

Wat deze instromen betekenen voor Bitcoin

De recente instroom in Bitcoin ETF’s onderstreept de groeiende institutionele interesse in de beleggingscategorie, vooral in het licht van de bredere marktonzekerheid. Terwijl de traditionele financiële markten worstelen met volatiliteit en zorgen over de rentetarieven, lijkt Bitcoin aan populariteit te winnen als waardeopslag.

Bitcoin ETF’s bieden beleggers een gemakkelijke manier om blootstelling aan de activa te krijgen zonder de cryptocurrency direct te kopen en vast te houden, waardoor de liquiditeit en toegankelijkheid van de markt toeneemt.

Omdat deze ETF’s kapitaal blijven aantrekken, lijken de vooruitzichten voor Bitcoin op de lange termijn steeds beter, met potentieel voor prijsstijging en mainstream adoptie.

Invloed op de liquiditeit en prijs van Bitcoin

De instroom van fondsen in Bitcoin ETF’s verhoogt de liquiditeit aanzienlijk, waardoor de handel en prijsvorming soepeler verlopen. Naarmate deze ETF’s groter worden, neemt hun vermogen om grote koop- en verkooporders te absorberen toe, waardoor de volatiliteit mogelijk afneemt.

Bovendien kan de marktstructuur van Bitcoin verschuiven naar stabielere en voorspelbaardere patronen, met de mogelijkheid van prijsstijgingen als de vraag het aanbod overtreft.

Vooruitkijkend voorspellen marktanalisten dat de ETF-gedreven groei van Bitcoin zou kunnen helpen om het huidige momentum vast te houden, vooral omdat beleggers zich steeds meer wenden tot digitale activa als afdekking tegen traditionele marktrisico’s.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....