Goedemorgen Bitcoin: Koers stijgt ondanks zwakke stimulans uit China

771 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers stijgt ondanks zwakke stimulans uit China: Nu investeren in BTC?

De financiële steun die China dit weekend aankondigde, stelde beleggers teleur. Dit verkleint de kans dat er de komende tijd veel kapitaal richting Chinese aandelen zal vloeien. Ondertussen zet Bitcoin koers zijn opmars voort en blijft de koers belangrijke weerstandsniveaus testen. Kan BTC verder stijgen, ondanks de zwakke stimulans uit China?

Op zaterdag beloofde de Chinese minister van Financiën, Lan Fo’an, extra steun voor de vastgoedsector en lokale overheden die met schulden kampen. Maar hij gaf weinig details over nieuwe maatregelen om de consumptie in het land te stimuleren.

Zonder meer koopkracht onder consumenten waarschuwen economen dat het risico op deflatie groot blijft, wat de groei van de Chinese economie verder zou kunnen afremmen.

Hoewel China meer staatsobligaties zal uitgeven, miste de aankondiging duidelijke plannen voor directe economische stimulansen. Volgens analisten van ForexLive zullen beleggers hierdoor waarschijnlijk terughoudend blijven en de aandelenmarkten negatief reageren.

James Howells klaagt gemeente aan voor $647 miljoen om verloren Bitcoin situatie

James Howells, een IT-ingenieur uit Newport, klaagt de Newport City Council aan voor 495 miljoen Britse pond (bijna $647 miljoen) nadat zijn verzoek om een vuilstort te doorzoeken werd afgewezen. Op deze vuilstort ligt namelijk per ongeluk een harde schijf met 8.000 Bitcoin, die hij sinds 2013 probeert terug te vinden.

In 2013 maakte Howells een fatale fout tijdens een huishoudelijke opruiming. Hij gooide per ongeluk een harde schijf weg die 8.000 Bitcoin bevatte, destijds ongeveer £1 miljoen waard. Tegenwoordig is de waarde gestegen naar bijna £500 miljoen. Toen hij zich realiseerde wat er gebeurd was, lag de harde schijf al op de Docksway-vuilstortplaats in Newport.
Ondanks dat Howells al meer dan tien jaar pogingen onderneemt om de schijf terug te vinden, blijft de toegang tot de stortplaats hem ontzegd.

Howells heeft een team van juridische experts samengesteld en klaagt nu de gemeenteraad aan voor een schadevergoeding van £495 miljoen. Hij heeft de gemeente zelfs aangeboden om 10% van de Bitcoin-opbrengst te geven als ze de harde schijf terugvinden. Desondanks blijft de Newport City Council zich verzetten tegen elke poging om het terrein te doorzoeken. Ze beroepen zich vooral op milieuoverwegingen, wat de juridische strijd complexer maakt.

Dogecoin koers heeft meerdere bullish signalen: Gaat DOGE stijgen?

De handelsactiviteit van meme coins neemt snel toe, en Dogecoin lijkt zich voor te bereiden op een koersstijging. Verschillende signalen wijzen erop dat de Dogecoin koers binnenkort flink kan oplopen. Dogecoin heeft veel waarde verloren, maar dat volgt volgens analisten een bekend patroon na een uitbraak uit een dalende driehoek. Kan de DOGE koers dus gaan stijgen?

Volgens analist Ali Martinez doorbreekt de Dogecoin koers nu opnieuw zo’n langetermijnpatroon, wat vaak voorafgaat aan grote koersstijgingen.

Eerdere uitbraken zorgden voor een stijging van 200%. Na die pieken daalde de koers meestal met 60%, waarna een nieuwe opwaartse trend volgde. Sinds 2015 heeft Dogecoin drie van zulke doorbraken gekend, met steeds een krachtige stijging als resultaat. Als het patroon zich herhaalt, kan de koers deze keer oplopen tot $0,2236. Dat niveau werd voor het laatst bereikt in december 2021.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...