Toekomst van Ethereum: Vitalik Buterin wil validator staking verlagen naar 1 ETH

762 totale weergaven
|

 

Vitalik Buterin heeft nieuwe verbeteringen voorgesteld voor het Ethereum netwerk. Hij stelt voor om de drempel voor het inzetten van validators te verlagen van 32 ETH naar slechts 1 ETH. Deze stap is gericht op het verhogen van de participatie en decentralisatie van het netwerk. Bovendien is het de bedoeling om single-slot finaliteit te introduceren om de transactiesnelheid en netwerkefficiëntie te verbeteren.

Vitalik Buterin stelt 1 ETH staking voor

De oprichter van Ethereum heeft zijn visie gedeeld voor een meer inclusief en efficiënt staking proces op het Ethereum netwerk vanwege de huidige toetredingsbarrière. In zijn nieuwste voorstel stelt hij voor om de huidige inzetvereisten voor validators te verlagen van 32 ETH naar 1 ETH. Deze stap is logisch omdat het aantal deelnemers die het netwerk beveiligen hierdoor aanzienlijk kan toenemen.

Er wordt verwacht dat deze verschuiving naar 1 ETH validator de inzet zal democratiseren door kleinere houders in staat te stellen bij te dragen aan het Proof of Stake (PoS) systeem van Ethereum. Dit verbetert de algehele decentralisatie van het netwerk.

Op dit moment werkt de 32 ETH vereiste als een barrière voor solo stakers. Het beperkt deelname tot degenen met een aanzienlijk kapitaal. Door dit te verlagen naar slechts 1 ETH, hoopt Buterin de deuren te openen voor meer individuen om onafhankelijk in te zetten.

Snellere en efficiëntere transacties

Naast het verlagen van de inzetdrempel, stelt Buterin voor om het transactie afrondingsproces van Ethereum te verbeteren. Op dit moment duurt het ongeveer 15 minuten om transacties op Ethereum af te ronden, wat leidt tot vertragingen in de gebruikerservaring en netwerkefficiëntie. Buterin’s voorstel introduceert het concept van “single-slot finaliteit”, waarbij blokken in slechts 12 seconden kunnen worden afgerond.

Deze verbetering zou de prestaties van Ethereum op één lijn brengen met die van andere meer gecentraliseerde blockchains, terwijl het gedecentraliseerde karakter behouden blijft. Bovendien zou single-slot finaliteit transacties kunnen stroomlijnen, waardoor Ethereum sneller en efficiënter wordt, vooral in scenario’s met veel verkeer.

De uitdagingen van het verlagen van de validatorvereisten aanpakken

Het verlagen van de validator drempel naar 1 ETH brengt uitdagingen met zich mee. Het verhogen van het aantal validators kan het finaliteitsproces van het netwerk vertragen of de kosten voor het runnen van nodes verhogen. Om dit te beperken, stelt Buterin oplossingen voor zoals het verbeteren van handtekeningaggregatie met behulp van ZK-SNARKs technologie, die zou kunnen helpen handtekeningen van miljoenen validators te verwerken zonder operationele druk te veroorzaken.

Buterin introduceert ook het idee van een “Orbit comittee”, een groep van middelgrote validators die verantwoordelijk zijn voor het finaliseren van blokken met behoud van de economische waarborgen van het netwerk. Dit comité zou helpen om de integriteit van Ethereums staking te behouden en tegelijkertijd het netwerk veilig te houden voor potentiële aanvallers.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Ethereum’s veiligheid versterken

Een ander belangrijk aspect van Buterins voorstel is het verbeteren van de algemene veiligheid van Ethereum. Hij stelt voor om de finaliteits drempel van blokken te verhogen van 67% naar 80% om het moeilijker te maken voor aanvallers om consensus te bereiken en het netwerk te verstoren.

Door de drempel te verhogen en de identiteit van blokvoorstellers geheim te houden totdat het blok is geproduceerd, zou Ethereum weerbaarder kunnen worden tegen aanvallen zoals censuur of Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen.

De toekomst van Ethereum met 1 ETH staking

Vitalik Buterin’s voorgestelde wijzigingen aan het Proof of Stake systeem van Ethereum zouden een belangrijke verschuiving kunnen betekenen in de toegankelijkheid en efficiëntie van de blockchain. Het verlagen van de vereiste staking naar 1 ETH zou meer solostakers in staat stellen om deel te nemen, terwijl single-slot finaliteit de transactiesnelheden sterk zou verbeteren.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....