Goedemorgen Bitcoin: Koers op weg naar nieuwe all-time high?

742 totale weergaven
|

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Multimiljonair is ‘razend bullish’ over bitcoin

Multimiljonair en SkyBridge Capital oprichter Anthony Scaramucci is “razend bullish” over bitcoin. Hij denkt dat de massale adoptie van de digitale munt eindelijk zal plaatsvinden dankzij de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs.

In een nieuw interview met Natalie Brunell claimt Scaramucci dat de Bitcoin ETFs het aantal investeerders in de digitale munt significant zal laten stijgen. Onder meer dankzij nieuwe publieke entiteiten die voor het eerst bitcoin kopen, waarmee hij lijkt te doelen op partijen die het voorbeeld van MicroStrategy zullen volgen.

“Ik ben op de lange termijn razend bullish en ik maak me geen zorgen over concentratie-risico’s, omdat we de ETFs hebben. Ik denk dat de ETFs, opnieuw vanuit een historisch perspectief, de katalysator voor verdere adoptie zijn”, aldus Scaramucci.

Hij gelooft dat het in de toekomst normaal zal zijn om een percentage van ieder portfolio in bitcoin te stoppen, net zoals dat vandaag de dag geldt voor goud en aandelen.

De Amerikaanse staat Wisconsin is hier volgens hem een goed voorbeeld van. Zij kochten voor bijna 163 miljoen dollar posities in de Bitcoin ETFs.

XRP koers onder druk: kunnen Ripple bulls $0,52 redden van bears?

Ondanks dat er veel herstel is in de cryptomarkt de afgelopen week, heeft de XRP koers het lastig. Tussen 1 en 3 oktober daalde de koers van $0,64 naar $0,52, waarna deze licht herstelde naar $0,54. Toch lijkt het lastig voor de token om verder te stijgen, en het bereiken van $0,65 wordt steeds onzekerder. Dus wat gaat de Ripple koers doen?

Hoewel XRP een klein herstel laat zien, wijzen technische signalen op een zwakke markt. De momentumindicatoren staan laag, en zonder extra koopdruk lijkt een verdere stijging moeilijk. Als de token niet snel belangrijke ondersteuningsniveaus terugwint, kan de kans op een koersstijging afnemen.

Op 5 oktober gebeurde er iets belangrijks: de 20-daagse Exponential Moving Average (EMA) zakte onder de 50-daagse EMA. Dit wordt een “death cross” genoemd en is een bearish signaal, wat betekent dat de koers mogelijk langer onder druk blijft staan.

Eerder wist de XRP koers nog te stijgen naar $0,65. Maar net zoals tussen mei en juli, toen de koers daalde van $0,54 naar $0,42, lijkt deze weerstand te sterk te zijn voor verdere stijgingen.

Een andere uitdaging is het veranderende sentiment rond XRP. De Weighted Sentiment, die meet hoe de community over de token praat, daalde van 0,07 naar 0,02. Dit wijst op een meer pessimistische stemming onder investeerders.

Toch kan dit ook een kans bieden: als het sentiment té negatief wordt, kan dit juist een signaal zijn dat er een bullish ommekeer aankomt. Dit wordt gezien als een contrair signaal, omdat sommige kopers de dip aangrijpen om in te stappen.

Redenen waarom een nieuw Bitcoin-record vóór de verkiezingen weer binnen bereik komt

Je hoort het goed: Bitcoin staat mogelijk op het punt om zijn hoogste waarde ooit te bereiken. En dat nog wel vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen! Hoe zit dat precies? We duiken erin.

Geoff Kendrick, een expert van Standard Chartered, denkt dat Bitcoin binnenkort zijn oude top van $ 73.800 kan evenaren. Daar heeft hij een paar goede redenen voor:

  1. De Amerikaanse economie doet het onverwacht goed. Dit zorgt voor beweging op de financiële markten.
  2. Bitcoin ETF’s zijn populair. Deze beleggingsfondsen trokken maandag maar liefst $ 555,8 miljoen aan nieuwe investeringen.
  3. Grote beleggers verwachten een flinke prijsstijging. Ze kopen opties die pas winst opleveren als Bitcoin boven de $ 80.000 komt.
  4. Donald Trump maakt meer kans op winst. Volgens voorspellingen heeft hij nu 57% kans om de verkiezingen te winnen.

Bitcoin wordt steeds meer gezien als een ‘veilige haven’ wanneer er onrust is in de traditionele financiële wereld. De analisten van Standard Chartered zien dat ook. Ze denken zelfs dat de prijs van Bitcoin kan verdrievoudigen als Trump wint!

Als je al Bitcoin hebt, is dit natuurlijk goed nieuws. Maar ook als je overweegt in te stappen, is het interessant om in de gaten te houden. Let wel op: de cryptomarkt blijft onvoorspelbaar. Investeer nooit meer dan je kunt missen!

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...