Bitcoin whales kopen 1.97 miljoen BTC: Gaat de koers stijgen?

752 totale weergaven
Bitcoin whales kopen 1.97 miljoen BTC en zetten markt op scherp |

In de afgelopen weken zijn er 1.97 miljoen Bitcoin overgeplaatst naar nieuwe wallets. Dit zorgt voor speculatie over een belangrijke verandering in de markt. De nieuwe wallets laten zien dat de interesse in Bitcoin toeneemt, vooral nu de Bitcoin koers dichtbij zijn hoogste punt ooit is. Kan dit de Bitcoin koers laten stijgen?

Whale activiteit verandert de Bitcoin koers

Niet alleen bestaande investeerders, maar ook nieuwe wallets kopen nu actief Bitcoin. Volgens CryptoQuant CEO Ki Young Ju is de hoeveelheid BTC in wallets die minder dan 155 dagen oud zijn dit jaar met meer dan 813% gestegen. Vooral in de laatste maand was er veel activiteit. Deze nieuwe wallets zorgen voor een verschuiving in de verdeling van Bitcoin, wat invloed kan hebben op toekomstige prijsbewegingen.

Deze nieuwe wallets komen niet alleen door het vernieuwen van oude wallets voor veiligheid. Het zou ook kunnen wijzen op de langverwachte intrede van institutionele investeerders in de markt. De wallets zijn dus actief BTC aan het inkopen. Dit begon toen de Bitcoin koers zijwaarts bewoog tussen $50.000 en $64.000, en ging door toen Bitcoin doorbrak naar $68.000, met een dominantie van 57,6% in de markt.

Whales kopen bijna alle nieuwe Bitcoin

Naast het kopen van bestaande Bitcoin, hebben whales bijna alle nieuw uitgegeven BTC sinds mei 2024 opgekocht. De halvering van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat de dagelijkse aanvoer is teruggebracht tot 450 munten. Na een zomerstop in de grote aankopen van whales, zijn miners begonnen hun BTC te holden.

Door de groeiende vraag is de beschikbare Bitcoin op de spotmarkt zeldzamer geworden. Volgens Ki Young Ju is dit weer een positief teken voor de markt. Sommige whales gebruiken hun BTC ook voor korte termijn handel in plaats van alleen voor lange termijn.

ETFs en institutionele aankopen drijven de vraag naar BTC

Een belangrijke factor achter de toename in Bitcoin-aankopen is het sterke koopgedrag van exchange-traded funds (ETFs). In oktober 2024 wordt verwacht dat ETFs meer dan $1 miljard aan Bitcoin zullen kopen.

Volgens Arkham Intelligence hebben ETFs deze week al $920 miljoen aan Bitcoin gekocht. Hierdoor hebben nieuwe whale wallets nu 8,4% van de totale Bitcoin-voorraad in 2024 in handen.

Ook institutionele investeerders kopen in, met wallets die meer dan 1.000 BTC bevatten en die steeds groter worden. Deze schaarste kan lijden tot een verdere stijging van de Bitcoin koers.

Lees meer over:
bitcoin koersbtc koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...